Ministrul Finanțelor Accizele la carburanți nu mai scad în 2016

Deşi Guvernul a promis, accizele la carburanţi nu vor scădea cu până la 20 la sută anul viitor, şi în concluzie nici preţul benzinei şi al motorinei nu va fi mai mic. Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, susţine că decizia a fost luată de senatorii din Comisia de Buget, care au eliminat din noul Cod Fiscal reducerea accizelor la carburanţi propusă de Executiv, informează B1 TV.

„Acciza propusă de noi în Codul Fiscal să fie redusă de anul viitor la combustibil a fost eliminată de către Senat, de către Comisia de buget. Asta înseamnă pe buget un efort mai mic cu trei miliarde și ceva de RON, aproximativ”, a declarat Eugen Teodorovici.

Varianta noului Cod Fiscal trimisă de Guvern Parlamentului prevedea de anul viitor o reducere de până la 20 la sută a accizelor la carburanţi. O măsură care ar fi dus la scăderea preţului la pompă. Şi asta după ce în anul 2013 carburanţii s-au scumpit când a fost introdusă supraacciza de 7 eurocenti pe litru.

Însă propunerea Guvernului a fost eliminată din noul Cod Fiscal de senatori din Comisia de Buget.

Nici impozitul pe dividente nu va fi eliminat de anul viitor, a anuntat ministrul de Finanțe.

„În Senat s-a făcut un amendament și s-a propus o impozitare cu 5 la suta din 2016. Este totuși o sădere substanțială de la 16 la sută, cât e azi, la 5 la sută”, a mai spus ministul.


Sursa: B1 Tv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu Ședință la Guvernul României. Ordonanţa pe energie, pe lista subiectelor

14 Mar 2022 2536

Guvernul a decis. Accizele pentru carburanți vor crește în două tranșe. Când va avea loc prima majorare

30 Aug 2017 2024