Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)


Comuna Cumpăna încheie astăzi un acord de infrățire cu localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova.
      
Înfrățirea are ca scop dezvoltarea colaborării între comunități, organizațiile publice și de cultură, manifestări comune în domeniile cultură, învățământ, turism, sport, activități sociale, economie și turism, sănătate, administrație publică locală, potrivit reprezentanților Primăriei.
 
Domeniile enumerate vor constitui baza de plecare pentru realizarea de programe şi proiecte comune în scopul accesării fondurilor destinate cooperării la nivelul autorităţilor locale.
 
Din delegația din comuna Cazangic, Raionul Leova, Republica Moldova fac parte primarul comunei, Ion Gutu și consilieri locali.
 
În cadrul evenimentului, Mariana Gâju a ținut să precizeze că este a șaptea înfrățire cu o comună de peste Prut și anume comunele : Puhaceni, Budesti, Sarata Veche, Capaclia, orașele Straseni si Cricova.

Primarul comunei Cumpăna prezintă delegației din Republica Moldova informații despre localitate, dar și despre consiliul local.

”Activitatea noastră este axată pe dezvoltarea durabilă a comunei" a transmis Mariana Gâju.

Primarul comunei Cazancic, Ion Gutu a mulțumit pentru ositalitatea de care au dat dovadă locuitorii din Cumpăna. 
[

 "Am venit de multe ori în România. Eu sper că în viitor vom avea și noi cu toții o singură cetățenie, cea română. Aceasta este a treia înfrățăre cu o comună din România. Tot în această vară vom mai semna un acord de înfrățire cu o comună din județul Vaslui" a spus primarul localității Cazancic.

Mă simt ca acasă atunci când ajung în România" a mai spus primarul localității Cazangic. 

Prin aceste înfrățiri se realizează schimburi de experiență în domeniul educației. Vorbim despre copiii dumneavoastră care vor ajunge la Cumpăna, iar copiii noștri vor ajunge în Cazancic. Comuna Cumpăna nu a acordat, până acum, niciun ban comunelor înfrățite de peste Prut. Accentul meu este pe copii și pe donații de carte. Avem, în Cumpăna, un liceu tehnologic, două grădinițe, două biserici ortodoxe, o geamie,  o biserica penticostală. Trăim în frăție și conviețuire interetnică. În anul 2003 ne-am înfrățit cu prima localitate de peste Prut" a mai spus Mariana Gâju.


Cei doi edili au semnat actul de înfrățire. De asemenea, cei doi au rostit jurământul înfrățirii. 

”Să dea bunul Dumnezeu că prin acest act să realizăm lucruri frumoase pentru ambele comune" a subliniat Mariana Gâju, după semnarea actului de înfrățire. 


Delegația de peste Prut a primit daruri din partea comunei Cumpăna.

Astfel, primarul din Cazancic a primit o tablă de șah și piese (de colecție), un suport pentru ceasuri, precum și tricolorul.

"Așa cum mutați piesele de șah așa să luați și decizii benefice pentru comunitate" i-a spus Mariana Gâju.


Ceilalți membri ai delegației au primit câte o machetă de navă velier și un tricolor. 

La rândul lor, reprezentanții delegației de peste Prut au oferit daruri reprezentanților Primăriei Cumpăna. Astfel, Mariana Gâju a primit în dar o ie dar și un butoiaș în miniatură, deoarece în zona comunei Cazancic se cultivă viță de vie. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 452

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 498

Șah Anastasia - Maria Gavrilă, de la CS Victoria Cumpăna, vicecampioană națională (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 464

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1479

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 718

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 602

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 591

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 425

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 924

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 849

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 868

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 653

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 623

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 555