Stiri calde

Actele la control. Ce surpriză li se pregătește administratorilor de bloc. A fost inițiat un proiect de lege

Administratorii de bloc ar putea fi obligați să prezinte toate actele la control atunci când există suspiciuni de fraudă, potrivit unui proiect de lege initiat la Senat de senatorul PNL Eugen Tapu Nazare. În caz contrar, administratorii de bloc riscă amenzi de până la 3.000 de lei, informează RomaniaTV.net. 

În ultimii ani, în spaţiul public au apărut numeroase dezbateri referitoare la abuzuri ale administratorilor, falsuri în acte, delapidări, fraude, multe dintre acestea ajungând în faza urmăririlor penale sau a condamnărilor, cu grave consecinţe asupra populaţiei care este nevoită, din banii proprii, să suporte aceste fapte. Unităţile administrativ-teritoriale primesc anual sute sau mii de reclamaţii de la membrii asociaţiilor care se consideră nedreptăţiţi sau înşelaţi de administratori, motiv pentru care primăriile dispun controale pentru luarea măsurilor care se impun", se precizează în expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit hotweek.ro.
 
Eugen Tapu Nazare sustine, in expunerea de motive, ca este nevoie ca reprezentanţii primăriilor care vin în control la asociaţiile de proprietari, ca urmarea sesizărilor, să aibă în spate şi o prevedere legală expresă care să le întărească atribuţiile.
 

"Hoția, una din marile probleme ale blocurilor din România. Se fură cu acte în regulă"

 

„Prevederea nu este însă nouă. Ea se regăsește într-o lege veche de 17 ani, dar care nu se aplică", precizează Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari. Potrivit acestuia, primăriile nu au personal care să verifice, profesional, gestiunea.

 

"Cine cere și cine verifică? Asta este întrebarea. Cui îi dă administratorul actele pentru a verifica, profesional, gestiunea? Dacă îi dă actele proprietarului, acesta se uită la ele ca la televizor și atât. Ce face cu ele? Înțelege el ceva, știe ce să caute? (...) Primăriile nu au rol de instituții de verificare și control, chiar dacă legea o prevede. Dar ei nu au făcut nimic să se organizeze și să facă acest lucru. Eu nu am auzit până acum o amendă dată de primărie unui administrator", a precizat Radu Opaina.

 
În opinia acestuia, "hoția este una din marile probleme ale blocurilor din România. Se fură cu acte în regulă sau se fură liniștit. În 90% din blocuri, se fură. Pe fondul acesta, că nu se pricep cei din primării, profită administratorii hoți".
 
În România există la ora actuală circa 130.000 de asociaţii de proprietari.

Sursa: RomaniaTV.net. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tamas Estate SRL şi-a schimbat administratorul. Cine se ocupă de firma care ridică un bloc de şase etaje în Constanţa

03 Apr 2018 541

O nouă firmă cu profil restaurante s-a înfiinţat la Constanţa

26 Jun 2017 1220

Şedinţă a creditorilor Eucass SRL, firma ce deţine blocul de pe care a căzut o minoră. Decid vânzarea unui teren din Palazu Mare

18 Feb 2017 2418

Se schimbă administratorul special al Eucass SRL, societatea care deţine blocul de pe care a căzut o copilă de 12 ani

02 Jan 2017 3414

Creditorii Eucass SRL, convocați în ședință. Ce se va stabili

15 Dec 2016 1500

Cu acordul Primăriei Constanța Un fost administrator în CA al RAJDP supraetajează o vilă turistică din Mamaia

04 Jan 2016 3408

Familia Voineagu îşi pierde afacerea Creditorii cer vânzarea blocului neterminat deţinut de firma Agro Mich

07 Oct 2015 2421

Probleme? Asociatul firmei „Cherhanaua Taşaul” şi-a revocat administratorul

30 Sep 2015 2612

DNA - „Primarul Hogea Constantin, singurul care a achiziţionat un apartament în bloc la un preţ redus la jumătate“ (rechizitoriu)

26 Aug 2015 3065

Rechizitoriu Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)

03 Jun 2015 2902

Alexandru-Daniel Anghel înfiinţează Aktual Fantasyo Show

21 Aug 2014 1118

Administrator condamnat pentru delapidare

21 Dec 2012 1377

Nelu Păucă îşi face cherhana

02 Aug 2012 3765

Telegraf Obligaţi să-şi vândă casele

21 Sep 2011 652

Brasovenii vor sa devina administratori de bloc

25 Nov 2009 600