Acțiune de strângere de semnături organizată de PNL Constanța în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comuna Horia

Consilierul județean PNL, Bogdan Bola și echipa TNL Constanța, s-au aflat în acest weekend în comuna Horia, alături de consilierul local al PNL Horia, Nicolae Ioniță, pentru o acțiune de strângere de semnături în vederea rezolvării unor probleme cu care se confruntă comunitatea.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, una dintre problemele semnalate de cetățeni și care ar trebui rezolvată de autoritățile județene, privește montarea de limitatoare de viteză în dreptul grădiniței aflate pe drumul județean, reducând astfel riscul de accidente pentru cei mici. De asemenea, trecerile de pietoni de lângă această grădiniță sunt prost semnalizate și nu există noțiunea de presemnalizare, obligatorie în astfel de cazuri.

Totodată, în urma sesizărilor venite din partea localnicilor, liberalii vor solicita administratorilor drumului, ca pe raza localității Horia să fie interzis tranzitul vehiculelor de mare tonaj, pentru a prevei distrugerea locuințelor sătenilor, care se află în vecinătata drumului județean.

”Așa cum am mai spus, "campania" nu se încheie după terminarea alegerilor, așa cum nici treaba aleșilor locali nu se termină după ce au ieșit pe funcții. Stând de vorbă cu cetățeni din toată comuna, care s-au plâns că se cutremură casele când trec camioanele încărcate prin localitate, chiar dacă stau și la zeci de metri de DJ 223, este clar că este nevoie să se facă ceva. Singura excepție propusă de noi este ca autovehiculele aparținând localnicilor și societăților comerciale care activează pe raza comunei să fie exceptate de la interdicție. Oamenii au fost foarte receptivi și interesați de această inițiativă, având în vedere că am strâns peste 120 de semnături în doar câteva ore, dintr-o populație totală (și reală) de aproximativ 750 de cetățeni”, a subliniat consilierul județean PNL, Bogdan Bola.

Totodată, liberalii au marcat numirea consilierului local, Nicolae Ioniță, în funcția de președinte al Organizației PNL Horia.

"În primul rând, am dorit să mulțumesc personal tuturor cetățenilor care și-au exercitat dreptul de vot pe data de 26 mai. Faptul că am putut, în calitate de președinte, cu un nou birou să obținem cel mai bun rezultat al PNL din istoria  filialei noastre, ne obligă să  ne întețim acțiunile și opoziția în Consiliul Local, chiar davcă suntem înca în inferioritate numerică. Tocmai de aceea, alături de consilierul județean Bogdan Bola și echipa de tineret, cărora le mulțumesc mult, am demarat o strângere de semnături prin care solicităm montarea de urgență a limitatoarelor de viteză și a semnelor de circulație pe drumul județean DJ 223 în dreptul grădiniței din centrul comunei. Sunt frecvente incidentele din zona aceasta, fiind puse în pericol viețile tuturor copiilor și părinților lor din localitate, mai ales că locul de joacă este cel mai frecventat din comunitatea noastră. De asemenea, solicităm Consiliului Județean Constanța și Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri să găsească soluția legală prin care traficul camioanelor grele de peste opt tone să fie restricționat în comuna Horia, cu excepția autovehiculelor aparținând localnicilor sau firmelor care activează în raza comunei noastre. Nu este o figură de stil când spunem că pământul se cutremură când autovehiculele cu tonaj greu trec prin comună, distrugând gardurile și pereții caselor din apropierea drumului județean.”, a declarat Nicolae Ioniță, consilier local și noul președinte al PNL Horia.

Sursa foto: PNL Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 361

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 450

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 399

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 489

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 424

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 392

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 702

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 806

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 634

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 608

Cine sunt candidații PNL la primăriile din județul Constanța. Lista oficială (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1842

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1170

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 519

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 364

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 687