Acțiunea „5S Public”. Curățenie la standarde japoneze, pe plaja Modern din Constanța (galerie foto)


Astăzi a avut loc acțiunea „5S Public“ din Constanța, organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța. La eveniment au participat peste 200 de voluntari, elevi ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, Liceului Teoretic „Ovidius“, Liceului Teoretic „Traian“, studenți ai Universtității „Ovidius“ din Constanța, membri ai Centrului de Voluntari Medgidia, ONG „Youth Vision“, Cercetașii Marini, soldați români și britanici de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu“.

Plaja Modern a fost locul în care reprezentanții Asociației Kaizen au instruit voluntarii în managementul menținerii curățeniei, igienei și aspectului civilizat al unui oraș. Au fost formate mai multe grupuri, fiecare dintre ele fiind coordonate de un reprezentant al Asociației Kaizen și unul din partea Primăriei municipiului Constanța.

„Prin conștientizarea faptului că mediul natural este esențial pentru oameni și prin contribuția fiecăruia dintre noi, se pot schimba atât mentalitatea, cât și obiceiurile mai puțin pozitive“, au declarat reprezentanții Kaizen. 


Acțiunea „5S Public” - „Curățenie la standarde japoneze“ - este un eveniment complex de aplicare a metodelor japoneze Kaizen, pentru îmbunătățirea relațiilor sociale la nivelul orașelor, reunind parteneri din mediul privat, administrație publică, mass media și ONG-uri. Acesta presupune ecologizarea spațiilor publice din România, în stil japonez, conform filozofiei Kaizen.

„Sunt extrem de onorat că fostul viceguvernator al orașului Tokyo, domnul Yutaka Takehana și domnul Toru Shimizu – ex-președinte al Yamanashi Police Academy și director executiv al Asociației Clean-Up Japonia au venit aici pentru a ne împărtăși din experiența domniilor lor”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.



Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiunea 5S Public, la Constanța Spațiile publice din România, ecologizate în stil japonez

08 Jun 2018 1678