Acţiuni fără precedent ISJ Constanţa demarează şedinţe cu părinţii. În vizor - jocul Balena Albastră

Jocul Balena Albastră a intrat în atenția autorităţilor locale.

La nivelul Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa s-a luat decizia, ca în perioada aceasta, în tot judeţul, să aibă loc şedinţe cu părinţii care să aibă ca principală temă de discuţie acest joc.

Astfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a început să facă şedinţe cu părinții în legătură cu situaţia copiilor pe internet, vezi balena albastră.
 
Deja, în mai multe şcoli din municipiul Constanţa au avut loc asemenea şedinţe cu părinţii, iar adulții au fost înștiințați despre acest joc periculos și mortal.
 
Ministerul Educaţiei
propune blocarea accesului la acest joc pe teritoriul României, urmând să discute acest subiect cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).“Sper că nu va deveni un fenomen în rândul copiilor şi tinerilor din România. Insistăm ca toţi părinţii să fie atenţi şi să supravegheze activităţile online pe care le au copiii, să vadă dacă sunt elemente atipice faţă de conduita normală. La fel, pe profesori îi rog să sesizeze orice schimbare de comportament care poate să apară în evoluţia copiilor şi pe psihologii şi consilierii şcolari îi rog să poarte discuţii. La orele de dirigenţie să se discute despre cât este de important să fim atenţi la tipul de jocuri. Este foarte importantă consilierea copiilor noştri şi cred că fiecare profesor la dirigenţie poate să abordeze în linii mari ce se poate obţine de la un joc. Vom lua legătura cu colegii noştri de la ministerele autorizate, cum este Ministerul de Interne, partea de Cyber Security, pentru a vedea cum putem să blocăm pe teritoriului României accesul la un asemenea tip de joc”, a declarat pentru Gabriel Ispas, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.