Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD, reluată

Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD s-a reluat. Toate aeronavele fuseseră reţinute la sol, în urma accidentului aviatic, în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce zburau către Republica Moldova, într-o misiune de salvare.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urma investigaţiilor tehnice preliminare, la care au participat şi specialişti din Germania, s-a ajuns la concluzia că nu sunt indicii care să trimită la vreo cauză tehnica care să împiedice zborurile.

„S-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din București, Târgu-Mureș, Galați, Arad, Constanța.

În urma investigațiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanții firmei Airbus Helicopters și a altor specialiști germani cooptați pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere.

Astfel, aeronavele de tip EC-135 de la cele 5 puncte de operare aeromedicală au fost supuse verificărilor tehnice, la sol și în zbor, în vederea reluării activității.

În această perioadă, misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparținând Inspectoratului General de Aviație al MAI, cinci misiuni fiind desfășurate în acest scop cu elicoptere de tip MI 8 și MI 17“, se precizează în comunicatul MAI.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.