Activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor a poliţiştilor constănţeni

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ, în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, conform programelor şi campaniilor aflate în derulare.
 
Astfel, astăzi s-au desfăşurat activităţi informativ-preventive în cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu la clasele a X-a, a-XI-a şi a-XII-a, abordându-se aspecte privind legislaţia referitoare la regimul răspunderii penale a minorilor, precum şi prevenirea violenţei în rândul tinerilor, atât în incinta unităţilor de învăţământ cât şi în zonele adiacente, prevenirea infracţiunilor din sfera crimei organizate care au o incidenţă deosebită asupra tinerilor, obiectiv al Proiectului Pilot al IGPR- ICPC - “Educaţie pentru Siguranţă”.
 
Activităţile informativ-preventive au fost derulate în colaborare cu specialiştii din cadrul Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa conform protocolului încheiat între instituţii. Astfel poliţiştii au discutat cu tinerii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari. Cu această ocazie s-au desfăşurat concursuri, jocuri, demonstraţii, iar  poliţiştii prezenţi la activitate au diseminat mesaje preventive din sfera de interes a grupului ţintă. Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea agresivităţii şi a violenţei în mediul şcolar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.
 
Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prioritate naţională şi locală şi din proiectul-pilot “Educaţie pentru Siguranţă”- proiect care are drept scop informarea preventivă, antivictimală şi antidelictuală a elevilor din ciclul primar şi liceal.

Fotografia are doar scop ilustrativ, fiind de la o acțiune asemănătoare a IPJ. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.