Stiri calde

Activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Constanța. (galerie foto)

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Constanța au desfășurat la data de 5 septembrie a.c., activități de prevenire a furturilor din locuințe, pe raza municipiului Constanța.
 
Activitatea are rolul de a preveni cetățenii să ajungă victimele unor astfel de fapte, prin distribuirea unor materiale informativ-preventive, în locurile publice, precum asociații de proprietari și parcuri.
 
Pe perioada activității, polițiștii constănțeni au discutat cu locatarii imobilelor privind modalităţile în care pot diminua considerabil „şansele” de reuşită ale infractorilor, înmânându-le flyere cu sfaturi preventive.
 
Cu acest prilej, polițiștii le recomandă cetățenilor să nu permită accesul persoanelor necunoscute în incinta imobilelor, să nu lase ferestrele deschise atunci când părăsesc locuința, iar pe cât posibil, ușa de acces să fie solidă și prevăzută cu cel puțin două încuietori, cu sisteme și chei diferite, lanț de siguranță și vizor.
 
De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să păstreze sume mici de bani în locuințe, să monteze gratii la ferestre (în special la parter) și să-și instaleze un sistem de alarmare în măsura posibilităților.
 
Polițiștii îi sfătuiesc pe cetățeni să nu poarte discuții cu necunoscuții despre plecarea în concedii și să evite postarea unor astfel de amănunte pe rețelele de socializare.
 
Activitățile se înscriu în Campania de prevenire a furturilor din locuințe ,,Paza bună trece primejdia rea!” și Programul național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului.        
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat suspectat de comiterea mai multor furturi din Constanța și Tuzla, depistat de polițiști. Ce valoare are prejudiciul cauzat

19 Feb 2019 406

Percheziții la suspecți de furturi din locuințe. Trei persoane vor fi conduse la audieri

07 Feb 2019 314

Autoturism care figura ca fiind urmărit de autoritățile din Italia, depistat de polițiști în trafic la Cumpăna, județul Constanța

04 Feb 2019 485

Cei patru bărbați suspectați de comiterea mai multor furturi de pe raza orașului Năvodari și a stațiunii Mamaia, arestați preventiv

25 Jan 2019 707

Percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor furturi, efectuate de poliţiştii constănţeni. Ce au constatat (galerie foto+video)

24 Jan 2019 482

Percheziții la persoane bănuite de furturi din societăți comerciale. Ce s-a constatat

21 Jan 2019 523

Furturi din centre comerciale din Constanţa. Făptaşii, identificaţi de poliţişti

11 Dec 2018 393

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion „PSD e un partid de penali. Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor“

10 Dec 2018 435

Percheziţii la persoane bănuite de furt din societăţii comerciale situate în Franţa

07 Dec 2018 300

Universitatea "Ovidius" din Constanţa, jefuită. Autorul este încă în libertate

04 Dec 2018 1255

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din societăți comerciale

28 Nov 2018 293

Plecați în vacanță de sărbători? Atenție ce postați pe Facebook! Numărul furturilor crește în acest sezon

24 Nov 2018 371

Percheziții în localitatea Murfatlar, județul Constanța. Vizat, un suspect de furt și conducere a unui autoturism fără permis

14 Nov 2018 393

O noua metodă a hoților de locuințe. Cum au acționat doi bărbați

08 Nov 2018 502

Percheziții la persoane bănuite de furturi din autovehicule. Care a fost prejudiciul

07 Nov 2018 345