Stiri calde

Activități de prevenire a victimizării tinerilor, la Școala Gimnazială nr. 43 ,,Ferdinand” din Constanța

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Constanța, au desfășurat astăzi activități de prevenire a victimizării tinerilor, la Școala Gimnazială nr. 43 ,,Ferdinand” din municipiul Constanța.

Elevii au fost informați de către polițiști asupra potențialelor pericole, fiindu-le oferite soluții de prevenire.

Respectul reciproc, înțelegerea și comunicarea între elevi au fost temele alese de către polițiști pentru a descuraja atitudinele dominate de violență și ură din mediul școlar.

Activitățile fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – prioritate națională și locală.

Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, însoțiți de polițiștii de proximitate din cadrul aceleiași secții de poliție, au desfăşurat activităţi informativ-preventive conform programelor, proiectelor și campaniilor de prevenire a criminalității implementate, atât la nivel național, cât și local.
Astfel, au fost derulate activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, în special a furturilor din locuințe, în cadrul campaniei ,,Hoții sunt creativi, fii preventiv!”

Polițiștii au distribuit materiale informative cu sfaturi de prevenire a victimizării cetățenilor, care pot deveni ținta infractorilor din cauza neglijenței.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curat sprijin al educaţiei! Şcolile închiriază spaţii, iar 50 de procente revin Consiliului Local

22 Feb 2018 732

Şcoala Generală Nr. 43 din Constanţa angajează administrator

25 Oct 2016 1756

Şcoala 43 „Ferdinand” va intra în reabilitare termică!

27 Sep 2016 1366

Sâmbătă, se desfăşoară etapa locală a olimpiadei de chimie

08 Jan 2015 1626