Activităţi de prevenţie a înşelăciunilor prin metoda „Accidentul”



În zilele de 30 și 31.01.2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiilor 2 și 3 Poliţie Constanţa, au desfășurat activităţi informativ-preventive pe raza de competență, temele abordate de polițiști fiind pregătirea antiinfracțională a persoanelor de vârsta a III-a și conștientizarea posibilităților de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,Accidentul”.

 Activităţile s-au desfăşurat la Asociaţiile de Proprietari, precum şi în zonele Aleea Topolog, cartier Inel II, Piaţa Cireşica, bulevardele Tomis și Ferdinand din Constanţa, poliţiştii discutând şi oferind sfaturi de prevenire a victimizării cetăţenilor, acordând atenţie deosebită persoanelor de vârsta a III-a, în cazul infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul” şi a furturilor din locuinţe.

Scopul acestor campanii de prevenire constă în informarea cetățenilor cu privire la măsurile de siguranță personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune precum și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului prin oferirea unor sfaturi și recomandări preventive în vederea prevenirii victimizării cetățenilor.

Seria activităților va continua în conformitate cu programele, proiectele și campaniile de prevenire a criminalității aflate în derulare, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.
 
 Recomandări ale poliţiştilor constănţeni
              
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.


Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Sibioara

20 Apr 2024 931

Știri Constanța Un șofer băut a provocat un accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Trei mașini au fost avariate

20 Apr 2024 789

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1235

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 495

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tatăl lui Sebi, plin de durere- „Nu mai am nici o speranță” (VIDEO)

18 Apr 2024 575

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 929

,,Fericirea noastră nu mai există” Tatăl lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu, face mărturii cutremurătoare (VIDEO)

13 Apr 2024 1146

Când salvatorii devin victime Comunitatea din Chilia Veche sare în ajutorul asistentei medicale, rănită grav în accidentul naval din județul Tulcea

13 Apr 2024 681

UPDATE. Constanța Accident anunțat prin apel tip eCall la intersecția străzii Mihai Viteazu cu bulevardul Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1413

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1297

Accident rutier în Cernavodă, județul Constanța

11 Apr 2024 720

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 661

Accident rutier, în Basarabi, județul Constanța. O femeie este accidentată

09 Apr 2024 1001

Un accident rutier a avut loc în Mamaia Nord, Constanța.Victima, un copil de cinci ani

08 Apr 2024 846

UPDATE Accident rutier în Eforie Sud, județul Constanța. O mașină a intrat în copac (Galerie FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 1703