Activităţi de Ziua Copilului desfăşurate la Medgidia

Începutul verii a încălzit sufletele a sute de copii care au participat ieri, de Ziua Copilului, la activitățile pregătite pentru ei de către municipalitate. Crosul „Iftimie Ilisei” și petrecerea organizată în parcul 1 Mai au făcut ca ziua de 1 Iunie să fie una de neuitat la Medgidia.
 
Aproximativ 300 de copii au alergat ieri la cros, pe strada Poporului, până la Casa de Cultură a Sindicatelor. Împărțiți pe categorii de vârstă, copiii au alergat pe distanțe diferite, cei mari pornind de la centura orașului, iar cei mici de la intersecția străzilor Viilor și Poporului. Toți copiii au primit tricouri inscripționate la linia de start, iar la linia de finish îi aștepta o arcadă din baloane, prin care câștigătorii au trecut triumfători. Alergătorii au primit la final dulciuri și apă, iar câștigătorii au fost premiați pe categorii – gimnaziu și liceu, fete și băieți și au primit premii substanțiale în bani. Prezent la cros a fost și Daniel Cojocaru, campion național la atletism și deținătorului recordului la proba de 100 de metri.Câștigătorii au fost: categoria gimnaziu fete, - locul I - Tofan Florina, locul II - Damian Adelina, locul III - Doru Bianca, locul IV - Manea Elena, locul V - Poantă Ioana. Gimnaziu, băieți - locul I - Mahmut Berkan, locul II - Jinga Marius, locul III - Ismail Sankan, locul IV - Memet Onur, locul V - Memet Selciuc. Categoria liceu, fete - locul I Bvoba Alexandra, locul II - Chirchiboi Maria, locul III - Lungu Cristina, locul IV - Manea Gabriela, locul V - Marin Mihaela, băieți - locul I - Căruntu Alexandru, locul II - Lavric Adrian, locul III - Anton Adrian, locul IV - Mitroi George, locul V - Bechir Asan.
 
Crosul a fost organizat de Asociația Community Aid, în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia și va deveni o  tradiție la Medgidia ca an de an să se promoveze sportul și stilul de viață sănătos prin astfel de evenimente care adună împreună sute de oameni.
 
În același timp, în parcul 1 Mai, copiii petreceau alături de personajele lor preferate din desene animate, Mickey și Minnie Mouse, Hello Kitty, Sportacus și prințese. Pictura pe față și figurinele din baloane au făcut deliciul celor mici, la fel și pozele pe suport magnetic pe care le-au făcut împreună cu mascotele și le-au primit gratuit din partea organizatorilor. Pentru ca petrecerea să fie una de pomină, atmosfera a fost animată de spectacolul pe care copiii de la Casa de Cultură „Ioan N. Roman” l-au pregătit. Dansuri în costume speciale, de cabaret, cântece de muzică ușoară și populară, teatru și poezii, micii artiști au oferit publicului o reprezentație excelentă. Tot cu ocazia acestei zile deosebite pentru copii, cei mai mici artiști plastici au realizat o expoziție de pictură, măști și origami. Mai mult de atât, pentru că era ziua lor, toți copiii prezenți în parc au primit în dar aproximativ 550 de jucării de pluș.
 
Tot ieri, de ziua copilului, „s-a născut un copil, proiectul de colaborare dintre două instituții care deservesc copiii, le dezvoltă mințile și personalitățile prin cele mai frumoase povești regăsite în cărțile de pe rafturi”, a declarat primarul Marian Iordache în cadrul unei întâlniri între Biblioteca Raională Căușeni din Republica Moldova și Biblioteca Municipală Medgidia. Directoarea bibliotecii de peste Prut, Liuba Osipov, a venit la Medgidia pentru a semna un acord de colaborare între cele două instituții, un nou pas în relația de prietenie și frăție dintre Medgidia și Căușeni.
           
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 308

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 390

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 552

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 459

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 420

Constanța Miercuri a fost cel mai cald din țară! Temperaturile au scăzut și cu 20 de grade Celsius

18 Apr 2024 331

Consilierul local din Medgidia Samir Menan, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 343

Județul Constanța Tânăr reținut pentru viol după ce a lăsat o fată de 13 ani însărcinată (VIDEO)

17 Apr 2024 700

Volei Programul turneului de promovare în Divizia A1, de la Medgidia. „Te invităm să iei parte la acest regal sportiv!“

17 Apr 2024 847

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 2117

Un șofer de 49 de ani, la un pas de coma alcoolică, depistat în Medgidia, județul Constanța

16 Apr 2024 356

Sportivii de la CS Medgidia, medalii la Campionatul Național de Kempo K1. Eric Crînguș participă la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 408

Atleții de la CS Medgidia, clasări în plutonul fruntaș la „Maratonul Argonauților“ (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 547

Firmă nouă deschisă în Medgidia, județul Constanța. Iată cu ce se ocupă

15 Apr 2024 3911

#DobrogeaDigitală Chiustenge în anul 1879 - „Nu va putea să întârzie a dobândi o importanţă reală pentru navigatie şi comerciu“ (II)

14 Apr 2024 1355