Acum poți să plătești taxe, impozite sau amenzi, on line

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi aduce la cunoştinţa faptul că, în Monitorul Oficial al României a fost publicat tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem on line prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi, document care se aplică numai persoanelor fizice rezidente şi nerezidente, identificate fiscal pe baza codului numeric personal sau numărului de identificare fiscală (aşadar, inclusiv persoane fizice autorizate, dar nu şi firme).
 
Actul normativ reglementează 50 de obligaţii fiscale pe care contribuabilii persoane fizice le pot plăti de acum on line, prin intermediul cardurilor bancare pe care le deţin. Concret, este vorba despre toate tipurile de impozite şi taxe – atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât şi la cele administrate de alte instituţii publice.
 
Totodată, actul normativ stabileşte şi posibilitatea achitării on line, cu ajutorul cardului bancar, a impozitelor pe veniturile obţinute din România de persoane fizice nerezidente.
 
Printre creanţele bugetare care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare în sistem on line se numără şi accizele, inclusiv cele încasate din vânzarea de alcool etilic sau ţigarete, ori cele încasate în vamă din importul de alcool etilic, vinuri spumoase sau bere.
 
Şi contribuţiile de asigurări sociale, inclusiv cele datorate de persoane ce realizează venituri din activităţi independente, activităţi agricole şi asocieri fără personalitate juridică pot fi plătite prin intermedioul sistemului de plată electronică.Practic, de această facilitate se pot bucura contribuabilii cu statut de persoană fizică autorizată, titularii unei întreprinderi individuale ori membrii unei asociaţii familiale.
 
Pe lista obligaţiilor fiscale ce se pot plăti on line se regăsesc şi contribuţiile de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, incluzând contribuţiile datorate de persoanele care realizează venituri din activităţi independente sau din chirii. De asemenea, de pe această listă nu lipsesc nici contribuţiile de asigurări pentru şomaj sau taxa pe valoarea adăugată, mai exact TVA încasată pentru operaţiuni interne.
 
Actul normativ menţionat include pe lista obligaţiilor bugetare pe care persoanele fizice le pot plăti on line amenzile, penalităţile şi confiscările, ca de exemplu amenzile aplicate de Direcţia Antifraudă Fiscală sau de alte instituţii de specialitate, dar şi amenzile judiciare sau penalităţile de nedeclarare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.