Acuzații grave la adresa conducerii Penitenciarului Poarta Albă. Ce susțin sindicaliștii

Sindicaliștii din Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor susțin că Petrică Bănuță ar fi fost promovat director al Penitenciarului Poarta Albă deși este acuzat de săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu favorizarea unor deținuți. 
 

”Recent am cerut ministrului Justiției să dispună măsuri pentru sancționarea unor șefi care au favorizat deținuți-vip și au un comportament abiuziv față de personalul din Penitenciarul Poartă Albă. Ulterior am și avut câteva discuții pe această temă cu ministrul justiției și directorul general al penitenciarelor, însă reacția instituțională întârzie să apară. După mai bine de 1 an de la finalizarea verificărilor și descoperirea ilegalităților, nimeni nu a fost sancționat. N-au fost  pedepsiți nici deținuții-vip pentru nenumăratele falsuri în declarații, și nici șefii Penitenciarului Poartă Albă pentru infracțiunile de fals intelectual, favorizare a infractorului ori abuz în serviciu. Ambele tabere, corupători și corupți, se bucură liniștiți de rezultatele a ceea ce dovedește a fi o fraudă de proporții” - se aratăp într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. 

 
Pe baza concluziilor Raportului Corpului de Control al Ministrului Justiției nr. 8180/66/P/2016 a fost dispusă sesizarea Direcției Naționale Anticorupție pentru deținuții implicați pentru fals în declarații și pentru membrii Comisiei pentru liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Poartă Albă pentru fals intelectual și favorizare a infractorului. După care, totul a fost făcut uitat, sub diverse pretexte.
 

”În Raport se constată că aprobările acordate pentru liberarea condiționată și recompensarea deținuților-vip nu îndeplinesc condițiile legale, existând numeroase înscrisuri referitoare la ilegalități comise pentru favorizarea unor personaje precum: George Becali, Corneliu Iacubov, Cristian Borcea, Victor Becali, Miron Mitrea sau Ioan Becali, despre care s-a constatat printre altele că, deși ar fi elaborat lucrări științifice, "au dificultăți de exprimare în limbă română" (pag. 59 din Raport). Bănuță Petrica-în prezent director adjunct pentru siguranță deținerii și regim penitenciar, Mihai Mate-șef serviciu în cadrul penitenciarului, pensionat începând cu 12 seprembrie 2017 din motive medicale (șic!), Emilia Topală -în prezent director adjunct pentru educație și intervenție psihosociala  și Dinca Dănuț-fost director al penitenciarului la acea vreme, se află pe lista făptuitorilor. Cătălin Bejan, fost director general al ANP și fost director la Penitenciarul Poartă Albă, este de asemenea pe lista rușinii” - mai transmit sindicaliștii. 

 

”Întrebăm, așadar, cine și de ce acoperă ilegalitățile de la Penitenciarul Poartă Albă? Cum a fost posibil că Petrica Bănută să fie promovat de pe bancă acuzaților în funcția de director adjunct al Penitenciarului Poartă Albă, mai ales că era deja sancționat pentru alte abateri la data promovării? Aveți un răspuns domnule ministru la Justiției?” - se întreabă la final sindicaliștii Federației Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat și o femeie, încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Ce fapte i-au adus după gratii?

17 Apr 2024 533

Știri Constanța Bărbatul de 43 de ani, încarcerat. Ce faptă l-a adus în Penitenciarul Poarta Albă?

13 Apr 2024 635

Condamnați la închisoare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

12 Apr 2024 421

Protest la Penitenciarul Poarta Albă-Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 980

​Cumpărări directe Constanța Penitenciarul Poarta Albă cumpără pachet de servicii de medicina muncii (DOCUMENT)

08 Apr 2024 478

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 557

Știri Constanța Un bărbat de 39 de ani, urmărit pentru furt calificat, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă

03 Apr 2024 460

Știri Constanța Cât timp va petrece în Penitenciarul Poarta Albă un bărbat, pentru încălcarea ordinului de protecție?

02 Apr 2024 453

Contract cu cinci firme încheiat de Penitenciarul – Spital Comstanța – Poarta Albă. Ce vor furniza acestea (DOCUMENT)

31 Mar 2024 537

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 756

Bărbat condamnat definitiv la închisoare, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă

26 Mar 2024 672

IPJ Constanța Doi bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce infracțiuni au ajuns în spatele gratiilor

20 Mar 2024 705

Achiziții Constanța Penitenciarul Poarta Albă caută firmă pentru lucrări de reparații curente la o clădire (DOCUMENT)

19 Mar 2024 815

Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, cumpără autobuz!

18 Mar 2024 486

Constanța Doi bărbați condamnați definitiv la închisoare cu executare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

15 Mar 2024 604