Adoptată de Guvern Ministrul Justiției prezintă noua Strategie Națională Anticorupție 2016-2020

Guvernul României a adoptat noua Strategie Națională Anticorupție 2016 - 2020, proiect aflat în dezbatere publică de pe data de 17 iunie, transmit jurnaliștii de la cotidianul.ro.
 
În acest context, ministrul Justiției, Raluca Prună, va susține astăzi o conferință de presă.
 
Ministerul Justiției a informat ieri, printr-un comunicat de presă, că zeci de propuneri și observații formulate în procesul de consultare publică au fost incluse în forma finală a Strategiei. MJ a precizat că aproximativ 90 de instituții publice, organizații non-guvernamentale, asociații ale oamenilor de afaceri, societăți cu capital de stat sau privat au fost consultate sau au participat la dezbaterile publice și reuniunile tehnice organizate în perioada februarie — iulie 2016.
 
Printre inițiatorii propunerilor transmise în timpul consultării publice din perioada 17 iunie — 29 iulie se numără Consiliul Superior al Magistraturii, Cancelaria prim-ministrului, Institutul de Politici Publice, Direcția Generală Anticorupție, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics, Expert Forum, FunkyCitizens, Centrul pentru Inovare Publică, Transparency International România, AmCham România, mai multe ministere, dar și personalități publice, funcționari sau simpli cetățeni.
 
Propunerile au vizat majoritatea capitolelor SNA 2016 — 2020, cele mai multe fiind preluate integral sau parțial în forma finală a documentului.
 
Pe 17 iunie, ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2016 — 2020, iar în ședința de miercuri, Guvernul a aprobat această hotărâre.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.