Adrian Nicolaescu știa de acum trei săptămâni că va fi noul prefect al Constanței

 
Noul prefect al Constanţei a declarat, în această seară, în urmă cu puţin timp, într-o emisiune televizată, că ştia că va fi schimbat fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Ion Constantin.
 
"Am fost convocaţi la Guvern în urmă cu trei săptămâni. Ni s-au verificat CV-urile, activitatea, experienţa", a declarat Nicolaescu.
 
Întrebat dacă este susţinut de PNL, dat fiind că există un întreg scandal pe această temă, prefectul a încercat să se abţină de la comentarii politice.
 
"Legea spune clar că funcţia de prefect trebuie ocupată de un înalt funcţionar public. Asta prevede legea. Comentarii politice mă abţin să fac. La Constanţa, s-a procedat corect. Am fost verificat, întrebat şi mi-a plăcut că se verifică competenţa celui ce urmează a fi numit. În plus, din 2006 nu am nicio susţinere politică. Suntem tehnocraţi", a arătat Adrian Nicolaescu.
 
El s-a declarat mulţumit că numirea s-a bazat doar pe linie profesională. În ceea ce priveşte priorităţile luate în calcul, Nicolaescu a spus că nu a apucat să-şi facă o listă, sau o agendă, însă cu siguranţă va avea discuţii cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate, cu ţintă spre activitatea lor curentă. Prefectul s-a declarat adeptul unui management bun în orice instituţie.
 
În ceea ce priveşte scandalul privind laptele şi brânza ce ar fi dus la îmbolnăvirea copiilor din Argeş, prefectul a spus că la nivel local le va cere directorilor DSP şi DSV să accentueze controalele tocmai pentru a le garanta oamenilor că produsele ce intră pe piaţa constănţeană sunt proprii consumului. El a amintit că în vara anului 2015 a fost responsabil pentru siguranţa alimentaţiei la Constanţa. Nicolaescu a povestit că a participat tot sezonul la controale în Comandamentul Litoral şi a reuşit să aibă o colaborare foarte bună cu cei de la DSV.
 
"Dacă își fac corect datoria serviciile atunci vom avea siguranța că vom avea pe masă produse care să nu ne afecteze sănătatea. În prima ședinţă, de săptămâna viitoare, voi avea discuţii pe această temă. Va trebui să aibă loc mai multe acțiuni cu scopul de a preveni astfel de situații, ca cea de la Argeş", spune prefectul.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezeanu, pas important pentru revenirea în Consiliul Local Constanța

12 Oct 2017 2754

Prefectul Albu, desemnat vicepreşedinte al APSR - zona de S-E, pe postul rămas vacant după eliberarea din funcţie a lui Adrian Nicolaescu

09 Oct 2017 2085

UPDATE. Ioan Albu este oficial prefectul judeţului Constanţa

06 Jul 2017 10512

Prefectul a emis ordine de încetare a mandatelor de aleşi locali pentru trei liberali Cine devine consilier judeţean după ce Cristy Băisan şi-a pierdut mandatul? (galerie foto)

24 Jun 2017 5555

Prefectul Nicolaescu a semnat ordinele de încetare a mandatelor de consilieri ale lui Rezeanu, Căliminte si Baisan

23 Jun 2017 4086

Prefectura Constanţa. Ceremonie de învestire în funcţie a subprefectului Dumitru Jeacă Jeacă-mandatul meu este de aplicarea legii (galerie foto)

22 Jun 2017 6179

Oficial, de la Prefectură. Ordinul nu este bătut în cuie Emil Banias nu mai este consilier judeţean

15 Jun 2017 2501

A fost emis ordinul de încetare a mandatului. Emil Banias nu mai este consilier județean

14 Jun 2017 2378

Prefectul va relua demersurile pentru înființarea Spitalului Regional în județul Constanța

31 May 2017 2372

Vârstnicii, în atenţia Comitetului Consultativ de Dialog Civic Decizii privind acreditarea ca îngrijitor la domiciliu

30 May 2017 2138

Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordine de încetarea calităţii unor consilieri locali şi a unui primar. Cine este pe listă şi cine a sesizat

26 May 2017 3378

Liceul Teoretic „Traian“, la ceas aniversar. De patru decenii, educă oameni şi caractere (galerie foto)

16 May 2017 5010

Doar 37 de primării constănţene acordă burse şcolare elevilor

15 May 2017 2642

Reprezentanţii „USS Oscar Austin“ la Constanţa, primiţi de oficialităţile locale

12 May 2017 2104

Comunicat de presă Delegaţie navă USS Oscar Austin

11 May 2017 2460