Afacerista vizată de percheziţiile de azi din Mamaia, transportată la Urgențe în timpul audierilor la Parchet

Femeia de afaceri Maria Tudor, condusă în această după-amiază, la Parchet pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală, a fost transportată cu ambulanța, în cursul serii, la unitatea de primiri urgențe a Spitalului din Râmnicu Vâlcea, după ce i s-a făcut rău în timpul interogatoriilor, susţine Agerpres.

Aceasta a fost escortată de o mașină a Jandarmeriei, dar și de soț, care a declarat că este "consternat de tot ceea ce s-a petrecut în cursul zilei în cazul familiei sale". Tot în cursul zilei de astăzi au fost aduse de la Constanța și București, pentru audieri, cele două fiice ale familiei Tudor.
De altfel, în cursul zilei, administratori sau foști salariați cu funcții de răspundere în firmele administrate de familia Tudor au fost audiați de procurorii PÎCCJ-ului.

Astăzi, procurorii ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat 16 percheziții, atât domiciliare, cât și la sediile mai multor societăți care aparțin uneia dintre cele mai influente familii de oameni de afaceri din județul Vâlcea, Ion și Maria Tudor. Perchezițiile au fost efectuate într-un caz de evaziune fiscală în care prejudiciul este estimat la 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al IGPR, din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 — 2016, administratorii a 10 societăți comerciale din județele Vâlcea și Constanța ar fi operaționalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obținut foloase în mod ilegal.

"Astfel, prin diminuarea obligațiilor fiscale, dar și prin achiziționarea de active la prețuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operațiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat", se arată în comunicat.

Maria Tudor este considerată unul din cei puternici oameni de afaceri din Vâlcea, care deține afaceri în turism (hoteluri în stațiunile Băile Olănești și Mamaia), în industrie (Uzina Mecanică Râmnicu Vâlcea), în media (Televiziunea Regională VTV) și mai multe imobiliare. Familia Tudor a fost, în ultimii ani, protagonista mai multor scandaluri cu privire la concesiunea pe care o deține din anii 2000 asupra celor 30 de izvoare minerale medicale din stațiunea Băile Olănești.

Citeşte şi ... Percheziții la hotel Riviera din Mamaia (galerie foto+video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la un restaurant arăbesc din Constanța!

04 Mar 2024 4030

Descinderi de amploare pentru destructurarea unei rețele infracționale ce acționa în mai multe locații printre care și stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 1116

Percheziții după scandalul dintr-un club din Mamaia. Cântărețul Bogdan Mocanu a fost înjunghiat. Doi suspecți au ajuns după gratii (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2022 2008

Constanța. Controlul în trafic, văzut prin intermediul camerei de bord (VIDEO)

20 Mar 2022 4464

Percheziții în Mamaia, la locuinţele unor suspecţi de trafic de migranţi. O persoană, dusă la audieri

30 Jul 2021 1416

Cei patru bărbați suspectați de comiterea mai multor furturi de pe raza orașului Năvodari și a stațiunii Mamaia, arestați preventiv

25 Jan 2019 2418

Insolvenţa Taste-It Events & Catering SRL, amânată pentru luna mai

22 Feb 2018 2171

Doi soţi, acuzaţi de evaziune fiscală Descinderi în Mamaia. Prejudiciu de 10 milioane de euro (galerie foto+video)

01 Sep 2016 8139

Percheziții la hotel Riviera din Mamaia (galerie foto+video)

31 Aug 2016 11118

Bărbatul ce a bătut o femeie în Mamaia în 2015 a ajuns pe mâna polițiștilor într-un alt dosar. Acum este vorba de tentativă de omor

30 Jun 2016 2693

Percheziţii la sediul Soti Cable Neptun SRL

22 Apr 2015 2167

Ce spun poliţiştii despre flagrantul organizat sâmbătă la Mamaia

14 Jul 2014 2519