Aflat în stare de arest preventivNicuşor Constantinescu face declaraţii

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constatninecu, a transmis, prin purtătorul de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă, o declaraţie de presă. Redăm mai jos conţinutul integral al documentului:

„Mă adresez dumneavoastră în speranţa că deontologia profesională vă permite să prezentaţi şi opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic şi arestat preventiv în ciuda faptului că funcţia de Preşedinte de Consiliu Judeţean, sper că nu exclude, în România statului de drept a anului 2014, prezumţia de nevinovăţie acordată fiecărui cetăţean român.

Vă reamintesc că, după ce instanţele din România au dispus arestarea mea, în lipsă, în două dosare, cu toate că stiau situaţia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispoziţie de către avocaţii care mă reprezintă, am venit în ţară liber şi nesilit de nimeni. Am făcut acest lucru în ciuda recomandărilor grupului de medici care mă tratau, astfel am considerat că pot suporta un zbor pe distanţe lungi, respectiv din S.U.A. în Europa. Dealtfel nici Tribunalul Bucureşti, instanţa care mi-a confirmat primul mandat de arestare preventivă nu a susţinut în motivarea deciziei faptul că nu aş fi venit singur, de bună voie. Din acest motiv contestaţia mea, depusă la Curtea de Apel Bucureşti, a fost admisă, consfinţind eliberarea mea definitiv şi irevocabil. Instanţa de apel a observat că nu sunt probe împotriva mea şi că nici nu m-am sustras justiţiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventivă, în primul dosar. Prin urmare, în acest moment mă aflu din nou în situaţia incredibilă din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii a instanţelor din România, chiar dacă acestea judecă în baza aceloraşi documente. Practic în dosarul de la Bucureşti, s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar in cel de la Constanta sunt arestat!?

 Precizez faptul că aceste dosare au fost trimise la instanţă şi a început judecarea pe fond, încă un motiv pentru care nu văd menţinerea stării de arest preventiv, cea mai drastică măsură de acest gen, prevăzută de noul Cod Penal. În dosarul de la Constanţa, cel în care Tribunalul Constanţa a decis menţinerea mea în stare de arest, acuzaţia este cea de abuz în serviciu, pentru faptul că, instituţia pe care o conduc, din poziţia de Preşedinte ales, a hotărât neplata unui post telefonic, în condiţiile în care, acesta nu mai avea obiect, de vreme ce armata a devenit profesionistă iar angajaţii Cercului Militar Zonal nu mai faceau încorporări.

În final, fără a mă prevala de acest fapt, vă reamintesc că sunt bolnav de cancer, operat în Statele Unite şi că această măsură preventivă mă împiedică să imi maximizez şansele de viaţă, cancerul de care sufăr fiind unul agresiv, cu speranţe de viaţă reduse la câţiva ani, în cazul tratării superficiale a acestei boli.

Fiind un om politic, vreau să le spun deontologilor, demagogilor de serviciu şi politicienilor de ocazie că abuzul în serviciu, fapta prezumtivă de care sunt acuzat, nu înseamnă corupţie, eu nefiind învinuit în nici un dosar că am pretins şi am primit, vreun folos material pentru vreuna din acţiunile mele în calitate de Preşedinte ales al Consiliului Judeţean Constanţa.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul şefului CJC „Nu am susţinut niciodată că Nicuşor Constantinescu a fost internat non-stop în spitalul din Chicago“ (document)

24 Jun 2014 2579