Stiri calde

ALDE Constanța acuză Primăria Constanța că nu a făcut demersuri pentru a nu rămâne orașul fără agent termic

Președintele Organizației Municipale ALDE Constanța Gabriel Daraban și consilierul local ALDE Mangalia Leonard Tănase susțin în această dimineață o conferință de presă. 

Primul subiect este legat de lipsa agentului termic.

"Autoritatea publică locală Constanța nu acordă niciun interes. Nu a solicitat niciun fel de cofinanțare pe programul stabilit de guvern pe termoficare. 70% erau finanțări nerambursabile. Exista și o obligativitate a autorităților publice prin care să prezinte niște studii de fezabilitate, să prezintă proiecte pe eficiența energetică", a spus Gabriel Daraban. 

„Nu este normal ca doua entități serioase să vină cu cifre diferite", a spus președintele ALDE Constanța în legătură cu cele două comunicate date atât de Electrocentrale și RADET. "Avem zeci de procese înaintate de primărie împotriva Ministerului Energiei. Ar trebui să se oprească și să se așeze la masă să își facă niște studii foarte clare", a mai spus Daraban.

"Eu nu cred că Electrocentrale este un butic de cartier care își face facturile pe sub masă" a spus Daraban. 

Leonard Tănase, consilier local la Mangalia, compară situația de la Constanța cu cea din iarna din 2011, când 2 săptămâni și jumătate orașul a rămas fără agent termic, într-un procent însemnat din locuințe. 20% mai multe internări au fost atunci.

"Efectele ar fi devastatoare. Putem amplifica ce s-a întâmplat la Mangalia și să fie la Constanța", a spus Tănase.


Un alt subiect este situația sudului litoralului, prezentat de către Tănase.

"Fostele perle ale litoralului sunt intr-o situatie dezastruoasă. Turismul trebuie să redevină motorul economic al municipiului Mangalia. Turismul pe orizontală trebuie să antreneze populația de acolo", a spus consilierul local.

"Nu avem locuri noi de cazare construite în ultimii 28 de ani, doar câteva pensiuni și vile. Investitorii iau hoteluri vechi și le reamenajează. Il avem pe Nicu Moroianu care vine cu proiecte viabile și este susținut de toată echipa ALDE", a mai spus acesta. Corul de copii Callatis a câștigat alaltăieri medalia de argint la concursul din Croația. Dirijor este Nicu Broască.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

24 May 2019 381

Ion Popa (ALDE) - „Principala sarcină a viitorului Parlament european este creşterea gradului de informare şi apropierea de cetăţeni, pentru înţelegerea beneficiilor şi a responsabilităţilor participării la acest proiect“

23 May 2019 447

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - „Cred într-o Uniune Europeană care să nu lase pe nimeni în urmă, cu o singură viteză, respect şi oportunităţi egale pentru fiecare stat membru“

21 May 2019 419

Un punct central pe agenda politică a eurodeputaţilor ALDE este dezvoltarea antreprenoriatului şi obţinerea de subvenţii egale pentru agricultură

18 May 2019 1079

Europarlamentarii ALDE susţin investiţiile în domeniul medical şi consideră că sănătatea românilor nu se negociază!

16 May 2019 385

Călin Popescu-Tăriceanu îi cere premierului să acorde o atenție sporită contractului Exxon-OMV pentru gazele din Marea Neagră

15 May 2019 425

ALDE Constanţa şi-a propus să obţină 15% dintre voturile electoratului din judeţ la alegerile europarlamentare (galerie foto)

14 May 2019 1676

Din postura de eurodeputat, Gabriel Daraban îşi propune să promoveze diversitatea şi multiculturalitatea dobrogeană

12 May 2019 557

Mariana Mircea, radiată din ALDE. Îşi va pierde mandatul de consilier local la Cernavodă?!

10 May 2019 1747

Interviu Gabriel Daraban (ALDE) - „Datoria noastră ca politicieni e să reprezentăm interesele cetăţeanului european“

10 May 2019 851

Europa dunăreană - Autostrada fluvială până în vest rămâne un punct central pe agenda ALDE!

09 May 2019 536

Eurodeputaţii ALDE vor susţine o politică unitară privind producţia de medicamente şi de echipamente medicale pentru sectorul sănătăţii

08 May 2019 599

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj către primarii din România "Facem demersuri pentru ca Guvernul să adopte OUG pentru Codul Administrativ"

07 May 2019 434

Ramona Dinu (USR) „În fiecare zi, PSD omoară turismul, puțin câte puțin”

05 May 2019 407

Gabriel Daraban, despre riscul unei crize puternice a forţei de muncă la nivelul Zonei Metropolitane Constanţa

03 May 2019 948