#alegeriparlamentare George Niculescu, candidat PNL la Senat - „Vom atrage investitori în Constanța. Avem toate atuurile”!


 
  • George Niculescu, fost prefect și candidat al PNL Constanța pentru un post de senator, spune că investitorii au pregătit miliarde de euro pentru județul Constanța
  • În calitate de viitor parlamentar, acesta știe ce trebuie să facă pentru a atrage investitori în județul Constanța. Subliniază însă că este o muncă de echipă
  • Fostul prefect spune, cu regret, că județul Constanța este undeva pe la mijlocul clasamentului în ceea ce privește importanța economică
 
Constanța este un județ binecuvântat, dar a fost prost administrat. Avem tot ce ne trebuie pentru a fi unul din cele mai puternice județe din România și, de ce nu, una din cele mai bogate regiuni din această zonă a Europei: industrie, turism, agricultură, port, canal, centrală nucleară etc. PSD, care a condus orașul și județul pentru atât amar de vreme, și-a bătut joc de aceste oportunități.

E timpul ca lucrurile să se schimbe. Și se vor schimba cu siguranță.

George Niculescu, fost prefect și candidat al PNL Constanța pentru un post de senator, spune că investitorii au pregătit miliarde de euro pentru județul Constanța.
Sume imense care se vor resimți și în bugetele locale, și în calitatea vieții constănțenilor.

„Județul Constanța are oportunități foarte multe în domeniul producției de energie, dar nu numai. Din acest punct de vedere, trebuie să ținem cont că, în perioada imediat următoare, în urma semnării acordurilor cu partenerii strategici din Statele Unite ale Americii, va începe construcția reactoarelor 3 și 4 de la Centrala NuclearelectricaCernavodă. Capacitatea de producție a centralei nucleare se va dubla. Reactoarele 3 și 4 însumează 1.400 de megawați, iar totalul produs de CNE se va ridica la circa 2.800 de megawați.”, spune liberalul. Adică aproximativ 40% din necesarul energetic al întregii Românii.

Desigur, dublarea acestei cantități nu poate să aducă decât beneficii. Dar, viitorii parlamentari nu trebuie să se lase pe tânjeală, ci au o sarcină foarte importantă: să convingă investitorii să vină în Constanța.

Noi trebuie să încercăm, din toate puterile, să atragem consumatorii de energie electrică aproape de locul de producere, pentru că vedem cum, în sud-estul țării, mai ales în județul Constanța, se produce o cantitate mare de energie electrică, dar consumul este preponderent în vestul țării, care s-a dezvoltat mai mult. Investitorii de acolo consumă energia care se produce în județul nostru. Pentru a transporta energia aceasta, există costuri de transport, de întărire în rețea, de mentenanță. Sunt costuri care măresc prețul energiei.”, spune George Niculescu.
În calitate de viitor parlamentar, acesta știe ce trebuie să facă pentru a atrage investitori în județul Constanța. Subliniază însă că este o muncă de echipă.

Și prin poziția parlamentarilor, și cu ajutorul administrațiilor locale, vom încerca să atragem acești investitori, acești agenți economici mari consumatori de energie electrică, aproape de sursa de producere. Avantajul ar fi că vor avea o cheltuială mai mică cu costul energiei, prin urmare vor fi mai competitivi, iar beneficiarii, cumpărătorii finali, vor avea parte de produse și servicii mai ieftine, la aceeași calitate.”, spune George Niculescu.
Fostul prefect spune, cu regret, că județul Constanța este undeva pe la mijlocul clasamentului în ceea ce privește importanța economică. Lucrul acesta trebuie să se schimbe.

Locul Constanței trebuie să fie în top, în primele 3 din România. Voi face, împreună cu colegii mei, tot ce îmi stă în putință pentru a-l aduce acolo. Și sunt convins că împreună vom reuși. Potențialul energetic al județului nostru trebuie să fie pus în valoare la capacitate maximă. De la micii producători, la marile companii care contribuie la sistemul energetic național, cu toții trebuie sprijiniți. În calitate de senator, voi fi un promotor al energiei produse în Constanța, pentru că asta se traduce în sustenabilitate și un grad ridicat de bunăstare a cetățenilor. Împreună dezvoltăm România și construim o Constanța puternică!”, mai spune George Niculescu, înainte de a adăuga: „Sunt mândru că sunt constănțean!”



Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanța
Mandatar financiar-cod AEP 11200025

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.