Aleksandr Grușko Rusia nu va lăsa fără reacție activitatea militară a NATO în Marea Neagră

Rusia va urmări atent activitățile militare ale SUA și NATO în Marea Neagră, activități care ar putea implica, de asemenea, Ucraina și alte țări din regiune, și nu va lăsa fără răspuns această situație, a declarat joi reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianța Nord-Atlantică, Aleksandr Grușko, citat de TASS și RIA Novosti, notează agerpres.ro.
 
„Vom urmări îndeaproape activitatea militară a Alianței Nord-Atlantice în această regiune, inclusiv posibila implicare a Ucrainei și a altor” țări, a spus Grușko, adăugând: „Este clar că vom reacționa la astfel de lucruri cu scopul de a asigura o securitate fiabilă la frontierele sudice ale Rusiei”. „Noi nu am văzut nicio punere în aplicare concretă a deciziilor NATO de consolidare a prezenței militare în Marea Neagră până în prezent, dar Alianța discută această idee', a spus Grușko, indicând că 'au fost făcute propuneri pentru a se crea un grup naval permanent, care să implice țări NATO ce nu sunt situate direct în regiunea Mării Negre, precum și țări partenere (…) Din punctul nostru de vedere, această idee va afecta în mod negativ situația deja complicată din Marea Neagră cauzată de activitatea militară intensificată a NATO. Aceasta poate submina și mai mult formatele de cooperare existente în regiunea Mării Negre”, a subliniat diplomatul rus, mai scrie agerpres.ro.
 
„SUA încearcă să cucerească această zonă maritimă cu ajutorul navelor echipate cu sisteme de luptă Aegis ce dispun de un potențial serios antirachetă și de lovire, ceea ce comportă riscuri suplimentare de destabilizare”, a conchis diplomatul rus, conform aceleiași surse.
 
Ambasadorul Rusiei la NATO afirmase că Marea Neagră nu va deveni niciodată un „lac al NATO”.
 
Potrivit RIA Novosti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în repetate rânduri că Alianța continuă să adopte noi măsuri pentru a asigura securitatea statelor aliate de la Marea Neagră, inclusiv în cadrul discuțiilor dintre România, Turcia și Bulgaria cu privire la posibile inițiative comune.
 
Ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak a anunțat miercuri că Ucraina este pregătită să se alăture unui grup naval al României, Bulgariei și Turciei dacă acesta va fi creat, potrivit agerpres.ro.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 157

Trafic îngreunat pe podul de la ieșire din Ovidiu, județul Constanța! Mai mult porumb, împrăștiat pe șosea (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 374

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 477

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 554

Infotrafic Vremea rea închide porturile de la Marea Neagră!

25 Mar 2024 386

Alertă pe Marea Neagră! Mină marină descoperită în apropierea plajei

12 Mar 2024 874

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 509

Misiunea de cercetare a Forțelor Navale Române în raionul maritim Costinești – Tuzla - 23 August - Mangalia s-a încheiat

07 Mar 2024 607

Imagini cu impact emoțional Un alt delfin mort, eșuat la malul mării, în Constanța (FOTO+VIDEO)

04 Mar 2024 776

Iată de ce a fost achitat Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea! (DOCUMENT)

03 Mar 2024 872

A fost alertă pe Marea Neagră! Un incendiu a izbucnit la bordul unei nave cu uree în rada portului Sulina

02 Mar 2024 760

Cumpărări directe Constanța ABADL cumpără de la Fix Project Consulting SRL servicii de expertiză tehnică pentru circulațiile pietonale spre plajă (DOCUMENT)

27 Feb 2024 464

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 648

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 550

UM 02133 Constanța cumpără ascensor pentru farul de la Sulina, de la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră!

18 Feb 2024 496