UPDATE. Alertă falsă în Delta Dunării! Mină descoperită pe canalul Sulina

Autorităţile au blocat, în această dimineaţă, traficul pe canalul Sulina din Delta Dunării, după ce au descoperit o mină de război în comuna Maliuc, potrivit rtv.net

UPDATE, ora 10:54

În urmă cu 20 de minute, traficul a fost reluat, după ce echipa de specialişti sosită la faţa locului de la Constanţa a constaat că este vorba despre o geamandură veche, yuata.

Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea a declarat că miercuri seara a fost descoperit pe canalul Sulina un obiect asemănător unei mine de război.
Pirotehniștii de la ISU Tulcea se află la fața locului și sunt așteptați scafandrii MApN pentru a ridica mina.

La rândul său, directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat, pentru Agerpres, că nava de pasageri care era programată să plece joi dimineața din Sulina cu destinația Tulcea și-a amânat cursa.

"'Este o presiune fantastică din partea tulcenilor din Sulina, cu atât mai mult cu cât la ora 13,30 mai avem o navă care trebuie să efectueze această cursă", a declarat directorul Chichi, citat de agerpres.ro.

În această dimineață, membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit într-o ședință la Prefectură pentru a analiza situația.

Aceasta este prima alertă de o asemenea anvergură înregistrată în ultimii ani pe canalul maritim Sulina.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Forțele Navale Române Încă o mină de război, găsită în apele teritoriale ale României. Cine a descoperit-o (VIDEO)

08 Sep 2022 1809

Constanța Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina oferă cazare pentru copiii din Ucraina și mamele lor

25 Feb 2022 3011