UPDATE - Alexandru Bajdechi „Am depus plângere penală pe numele lui Ponta, Costoiu, Pricopie şi Plumb” (document)

Alexandru Bajdechi, student în anul I la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, a declarat că astăzi a depus plângere penală pe numele premierului Victor Ponta, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu pentru abuz în serviciu, şi pe numele pe numele ministrului Muncii, Rovana Plumb, pentru complicitate.
 
Amintim că, ieri, Alexandru Bajdechi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arăta că va depune plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Ulterior, s-a dovedit că Rovana Plumb a aprobat trecerea hotărârii de Guvern prin care studenţii vor avea liber în zilele de 14 şi 17 noiembrie, pentru a putea merge în localităţile unde au domiciliul pentru a-şi putea exercita dreptul la vot.
 
Alexandru Bajdechi ne-a declarat, ieri, că este părere că aprobarea acestei hotărâri de Guvern nu este necesară şi este un abuz în serviciu.
 
Hotărârea de Guvern nr. 1003/2014 - care a fost adoptată în cadrul şedinţei de Guvern de luni şi apoi publicată în Monitorul Oficial nr. 823 din 11 noiembrie – a venit în urmă unei propuneri a Ministerului Educaţiei care are drept scop facilitarea exercitării dreptului la vot pentru studenţii cu domiciliul în altă localitate faţă de cea în care învaţă. Totodată, vizat este şi personalul universitar aflat în aceeaşi situaţie.

UPDATE, ora 23.00
În secţiunea "Documente" a acestei ştiri poate fi vizualizată plângerea depusă de tânărul student pe numele prim-ministrului şi a celor trei miniştri.

Sursa foto: Facebook.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexandru Bajdechi “Mâine depun plângere penală împotriva lui Ponta, Pricopie, Costoiu și Cazanciuc”

11 Nov 2014 9633