"Alianţa pentru o Românie curată" va lua temperatura… anticorupției din Constanța

 
Simona Popescu, coordonator Alianța pentru o Românie Curată, anunță că se va afla vineri și sâmbătă la Constanța. Vineri ea și-a propus să se întâlnească cu ONG-uri constănțene, iar sâmbătă va organiza un Tur al Marilor Tunuri.
 
Potrivit anunțului de pe Facebook:
 
”LUĂM TEMPERATURA - nu a apei mării, ci a ANTICORUPȚIEI CONSTĂNȚENE. Sâmbătă, 16 aprilie 2016, de la ora 11.00, România Curată invită constănțenii la Turul Marilor Tunuri. Pentru a participa, înscrie-te folosind acest link: http://goo.gl/forms/Ox9OoIrzd5
 
România Curată vă invită, sâmbătă, într-o călătorie ”turistică”. Punem la dispoziția cetățenilor cu spirit civic un autocar, iar traseul este mai inedit. Vom vizita câteva din țepele trase Constanței de șmecherii tranziției.
La final, le vom scrie și trimite politicienilor constănțeni o scrisoare deschisă în care le vom spune ce trebuie să facă pentru Constanța dacă vor fi aleși. Turul este civic, deci candidații, oricine ar fi ei, nu sunt așteptați în excursie. Le vom trimite însă ulterior, tuturor, propunerile noastre.
 
Vino și tu să contribui pe parcursul Turului la conținutul scrisorii către clasa politică constănțeană!
Să le facem viitorilor aleși lista de TO DO!
Plecarea este la ora 11.00 de la Tomis Mall (Strada Stefan cel Mare 36-40, latura dinspre Strada Mihai Viteazul; autocarul staționează de la ora 10.30). Vă invităm să descoperiți orașul lui Ovidius, pe care marele poet l-a cântat în scrierile sale. Din păcate, și glasul lui ar fi amuțit dacă ar mai fi trăit și ar fi descoperit kitsch-ul care a acaparat zidurile cetății. În oraș s-a construit haotic, fără niciun fel de arhitectură. Simbolul orașului și una din cele mai frumoase construcții ale României, Cazinoul, este o ruină. În schimb, pe spațiile verzi s-au ridicat blocuri și mall-uri. Continental, hotelul ridicat în punctul 0 al orașului, a fost ras de pe fața pământului după ani de procese prin instanțe. Plaja, bun de interes public, a fost ciopârțită, și un afacerist a primit aviz pentru ridicarea unui hotel pe nisip. Foștii conducători ai județului și ai orașului sunt cercetați în mai multe dosare penale, de nici ei nu le mai știu numărul. Vă așteptăm și cu alte „surprize” cel puțin la fel de picante! România Curată vă pune la dispoziție un ghid care va prezenta ”obiectivele” vizitate. Vom vizita, filma, fotografia şi populariza obiectivele vizitate.
 
Călătoria este gratuită. Numărul locurilor fiind limitat, participarea se face în ordinea înscrierii. Confirmarea va fi transmisă prin email, la adresa indicată de dumneavoastră în formular.
Vino și tu să vezi cu ochii tăi consecințele abuzurilor și corupției din oraș și să contribui pe parcursul Turului la conținutul scrisorii către clasa politică constănțeană!
Pentru detalii, scrieți-ne pe adresa contact@romaniacurata.ro.”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Webinar Live pentru români şi moldoveni Cum obţinem informaţii de interes public de la instituţiile statului?

14 Mar 2016 2173

Topul transparenței Constanța, în topul rușinii la nivelul instituțiilor publice

30 Nov 2014 1305

Lista neagră a alegerilor europarlamentare 13 candidaţi analizaţi prin lupa anticorupţiei

05 May 2014 2278