Alianța PNL-PDL se impune în 18 județe

Știripesurse.ro a publicat lista nominală a județelor unde alianța PNL-PDL trimite PSD în opoziție. În aceste județe, alianța celor două partide de dreapta va obține majoritate sigură, urmând să scoată PSD de la guvernarea locală.

Iată lista:

1. Alba: majoritatea este una covârșitoare pentru alianța PDL – PNL, cu democrat-liberalii vârf de lance (scor final: 19-6)

2. Argeș: momentan, alianța PDL-PNL are majoritate, dar dacă PSD atrage PPDD de partea sa, atunci se schimbă calculele. În acest moment, scorul este de 17-16, în favoarea alianței PNL-PDL.

3. Hunedoara: La Hunedoara este primul județ în care s-a produs fuziunea PNL-PDL, iar majoritatea este una stabilă.

4. Bihor: aici vioara întâi este PNL, care în urma alianței cu PDL va dicta jocurile autoritar în județ.

5 Bistrița-Năsăud: aici scorul este unul sec: 20 – 9, în favoarea alianței PDL-PNL

6. Cluj – în Consiliul Județean Cluj deja a fost testată și funcționează foarte bine alianța PNL-PDL-UDMR. Singura problemă este că aici se dă o luptă acerbă pentru funcția de președinte interimar al CJ Cluj, după arestarea lui Horia Uioreanu.

7. Satu Mare: acesta este un caz special. Teoretic, majoritatea ar fi asigurată de alianța PNL-PDL, dar jocurile sunt altele și PSD va avea majoritatea.

8. Gorj: Cea mai mare lovitură o primește PSD chiar în fieful propriu al lui Victor Ponta. Pe plan local s-a făcut o alianță PDL-PNL-PPDD, iar PSD a fost aruncat în opoziție.


9. Caraș-Severin: aici face jocurile Sorin Frunzăverde, iar PSD nu are nicio pretenție, majoritatea fiind clar asigurată de alianța PDL-PNL.

10. Ilfov: aici funcționează o alianță între PNL și PDL, încă de pe vremea în care încă mai exista USL. În fieful lui Marian Petreache, PSD este de mult în opoziție.

11. Iași: este o bătălie crâncenă între alianțele PSD-PPDD și PNL-PDL. Cei din alianța PNL-PDL au un ușor avans de 2 voturi și beneficiază și de președintele CJ Iași, liberalul Cristian Adomniței.

12. Brașov: aici domină PDL, iar cei de la PPDD au trădat PSD-ul și au mers în alianță cu PNL-PDL. În principiu, alianța PNL-PDL ar fi cea care va face jocurile.

13. Buzău: alianța PNL-PDL face jocurile cu un scor de 18 – 15, asta chiar dacă PSD se aliază cu PP-DD.

14. Călărași: aici avem fief PNL, iar Răducu Filipescu face toate jocurile pe plan local.

15. Giurgiu - alianța PNL-PDL va domina, dar jocurile în acest județ sunt ceva mai complicate, iar majoritățile se pot schimba de la o oră la alta.

16. Suceava: PNL-PDL vor sparge un fief roșu, iar alianța va avea o majoritate covârșitoare în Consiliul Județean cu aproape 70% din voturi, chiar dacă președintele CJ este de la PSD.

17. Botoșani: majoritatea PNL-PDL funcționează ca unsă și nu are niciun fel probleme. Scor final: 21 – 11

18. Maramureș: aici este egalitate între PSD și PNL-PDL. PSD ar putea face majoritatea prin atragerea PP-DD, dar președintele CJ Maramureș este Ciceu Zamfir, ales pe listele Forumului Democrat German și este omul lui Klaus Iohannis.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 667

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 943

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 813

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1137

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 767

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 1162

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 759

Biroul Electoral Central admite protocolul de constituire a alianței electorale Alianța AUR

23 Mar 2024 723

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 837

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 821

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 525

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 797

Alianța USR - PMP - Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central

17 Mar 2024 519

Alianța Național Țărănistă a anunțat ruperea protocolului de colaborare cu Alianța AUR

03 Mar 2024 781

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat identitatea vizuală şi sloganul de campanie

28 Feb 2024 718