Alina Bica şi Dorin Cocoş află azi dacă ies din arest

Alina Bica și Dorin Cocoş vor afla azi decizia judecătorilor în dosarul "Bica 2".  Magistraţii de la Curtea Supremă decid dacă arestul preventiv va fi înlocuit cu arestul la domiciliu pentru cei doi.
 
Magistraţii Înaltei Curţii iau marţi în discuţie contestaţia procurorilor anticorupţie privind prima măsură din dosarul Bica 2, care spune că de îndată ce inculpaţi au fost trimişi în judecată, Alica Bica şi Dorin Cocoş pot merge acasă în arest la domiciliu, notează romaniatv.net.
 
În dosarul Microsoft, Dorin Cocoş a primit arest la domiciliu, iar în dosarul ANRP 1, magistraţii au hotărât că şi Alina Bica se poate întoarce acasă, în arest la domiciliu.

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, se află în arest la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP2. Între timp, în primul dosar, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu, însă fosta şefă a DIICOT a rămas cu cel de-al doilea mandat.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.

Citeşte şi

Veste bună pentru suspecţii din dosarul ANRP Alina Bica şi Dorin Cocoş, în arest la domiciliu


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dorin Cocoş şi Alina Bica, în arest la domiciliu în dosarul ANRP 2

21 Apr 2015 1721

Veste bună pentru suspecţii din dosarul ANRP Alina Bica şi Dorin Cocoş, în arest la domiciliu

14 Apr 2015 1926

Alin Cocoş, în arest la domiciliu

27 Mar 2015 1933

Lotul Bica 2 rămâne în arest. Adriean Videanu, sub control judiciar

06 Mar 2015 1966

Stiripesurse.roCocoş şi Bica, din arestul Poliţiei Capitalei - direct în ÎNCHISOARE

04 Mar 2015 1921

Dorin și Alin Cocoș și-au recunoscut faptele în dosarul „Bica 2“

27 Feb 2015 1800

UPDATE. Oficial, DNA Dorin şi Alin Cocoş, Videanu şi Bica, trimişi în judecată în Dosarul ANRP

26 Feb 2015 2147

A „tranşat“ dosare cu inculpaţi din Constanţa Cine este judecătorul care l-a arestat pe fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu (document)

02 Feb 2015 3110