Liberalii au dat lovitura Alocaţia pentru copii a fost aprobată

 
Deputaţii liberali au înregistrat ieri o victorie. Amendamentul lor privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei a fost adoptată de deputaţi, cu 98 voturi "pentru" şi 77 "împotrivă", după care liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări, apoi apel nominal. După pauza de consultări, Marian Neacşu a cerut, în plen, verificarea prezenţei deputaţilor, prin apel nominal, arătând că a constatat "cu neplăcută surprindere" că o bună parte dintre deputaţi a ales să nu fie în sală. Proiectul de aprobare a ordonanţei, care cuprinde mai multe prevederi, urmează să fie supusă votului final la ora 15.00.
Amendamentul liberalilor fusese respins, ieri, în Comisia de muncă. Pesediştii promiseseră că Ministrul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii. Nici secretarul de stat în ministerul respectiv Codrin Scutaru nu s-a lăsat mai prejos, el spunând că alocaţiile au fost mărite la mai multe categorii şi „atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face”.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii

15 Feb 2019 2226

Alocaţiile pentru copii, majorate de la 1 martie 2019

14 Feb 2019 4169

Eugen Nicolăescu „Alocația pentru copii trebuie să fie egală. Este un drept constituțional”

31 May 2015 1971

Ponta despre alocație „Trebuie să fie diferențiată”

27 May 2015 1614

Deputatul Gheorghe Dragomir, despre valoarea alocaţiei „Este o ruşine, o bătaie de joc și praf în ochi aruncat tuturor copiilor din țară!”

27 Mar 2015 1505