Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş Gruparea din spatele puciului are 11 școli în România

 
Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a declarat la Realitatea TV, într-o ediţie specială a emisiunii "Ambasador România", că în spatele încercării de lovitură de stat de vineri noapte se află clericul musulman Fethullah Gulen.
 
"Această încercare de lovitură de stat a fost începută de un grup mic din cadrul Armatei, care aparţine unei organizări teroriste, o structură paralelă. De ce îi spunem o structură paralelă? Pentru că este un grup de oameni care îl urmează pe un cleric musulman radical (Fethullah Gulen, n. red). Acesta locuieşte în SUA, într-un exil autoimpus. Membrii acestui cult religios islamic sunt prezenţi în diferite instituţii - Armată, Poliţie, Serviciile de Informaţii, în sistemul judiciar - aşa că atunci când în armată primeşti ordine de la superiori şi ei au primit, la rândul lor, ordine de la acest imam. În interiorul statului, au format un stat paralel. Serviciile noastre de informaţii au lansat avertismente de ani de zile că membrii acestei structuri paralele sunt prezenţi în Armată, dar Armata are un statut special, deci nimic nu s-a făcut pentru a-i căuta pe aceşti membri. Din nefericire, ieri am învăţat o mare lecţie. Membrii acestui grup au încercat să lanseze această intervenţie militară în ţară: a fost un lucru evident, cei mai mulţi generali au fost împotriva acestei lovituri de stat", a explicat Osman Koray Ertaş.
 

"Acest imam are două feţe. Una încearcă să arate că protejează şcolile, inclusiv în România - au 11 şcoli în România -, au organizaţii umanitare. De asemenea, când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de prietenie, toleranţă etc. Dar partea întunecată a sa... el vorbeşte în limba turcă şi întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci să ajungă la cârma instituţiilor. În ultimii doi ani am văzut această faţă urâtă a sa", a adăugat el.


Ambasadorul a precizat că membrii respectivei "structuri paralele" s-au bucurat de sprijinul oamenilor şi al guvernului mai mult timp, însă până când, în urmă cu aproximativ trei ani, "s-a dovedit că aveau planuri diferite împotriva statului şi pentru a prelua controlul întregii structuri".
 
"În ultimii doi ani am încercat să-i găsim pe aceşti oameni. Este ca un grup Illuminati. Nu poţi să-ţi dai seama după aparenţe, ei se ascund. În fiecare an, în august, cei mai importanţi membri se întâlnesc pentru a decide cine va fi retras şi pe cine vor promova. Pentru luna august 2016 au pregătit o listă mare pentru a verifica cine sunt oamenii care au legături extradisciplinare cu Armata. Deci acest grup a aflat că vor fi schimbări în august. Oamenii au fost prinşi pe picior greşit, dar, aşa cum vedeţi întreaga naţiune, a protejat democraţia", a spus Koray Ertaş.
 
Osman Koray Ertaş a mai declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a încercat asasinarea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce un elicopter militar a început să tragă într-un hotel din Marmaris, acolo unde şeful statului se afla în momentul izbucnirii conflictelor. Ambasadorul a explicat că pilotul respectivului elicopter ar fi avut asupra sa un bilet pe care era scrisă o rugăciune a lui Gulen.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproximativ 10.000 de persoane sunt investigate de autorităţile turce pentru mesajele postate pe reţelele de socializare

24 Dec 2016 1561

Turcia a eliberat circa 34.000 de deţinuţi pentru a le face loc altor suspectaţi de legături cu tentativa de puci

02 Sep 2016 2127

Închisori neîncăpătoare Hoții din Turcia, eliberați mai repede pentru a face loc puciștilor

21 Aug 2016 1968

MAE- Cei doi români reţinuţi în Turcia în contextul tentativei de stat, eliberaţi

17 Aug 2016 1631

interetnica.ro "Fiecare jurnalist are libertatea să îşi facă meseria"

12 Aug 2016 1846

Președintele Turciei vrea să înlăture membrii care au legătură cu Fethullah Gulen

05 Aug 2016 1767

Preşedintele Turciei a ameninţat că va tăia veniturile companiilor care au legături cu Fethullah Gulen

04 Aug 2016 2342

Preşedintele turc acuză Occidentul că a regizat lovitura de stat din Turcia

02 Aug 2016 1759

Turcia își reorganizează armata după tentativa de puci eșuată

02 Aug 2016 1706

După puci, pagubă de 300 de miliarde de lire turceşti în economia republicii lui Erdogan

02 Aug 2016 2541

Măsuri sporite de securitate la baza Icirlik din sudul Turciei

31 Jul 2016 2029

Erdogan eliberează peste 750 de militari reţinuţi după tentativa de lovitură de stat

30 Jul 2016 1943

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, dă indicaţii autorităţilor de la Ankara

28 Jul 2016 1837

Decizia lui Erdogan După puci, şeful serviciului de informaţii din Turcia îşi păstrează funcţia

23 Jul 2016 1879

Turcia va finaliza în curând dosarul pentru extrădarea lui Gulen

23 Jul 2016 1952