Primarul comunei Mereni, obligat de magistraţi să convoace de urgenţă Consiliul Local

Primarul comunei Mereni nevoit să convoace Consiliul Local. Vineri, 23 martie, magistraţii secţiei de contencios şi administrativ Tribunalului Constanţa au dat o soluţie în dosarul 873/118/2018, care are ca obiect: ordonanţă preşedinţială.
Iată soluţia pe scurt: „Admite cererea. Dispune obligarea pârâtului primarul comunei Mereni să convoace Consiliul Local al Comunei Mereni sens în care va efectua toate demersurile necesare, inclusiv desemnarea unei persoane care să îndeplinească funcţia de secretar al comunei sau solicitarea desemnării unei astfel de perosane de către prefect. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanţa sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi 23.03.2018 prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei. Reclamanţi în dosar au fost viceprimarul localităţii Dumitru Guriţă şi cinci consilieri locali de la PNL şi PNŢCD, în timp ce, primarul Silviu Florentin Gârea are calitatea de pârât.
Vă reamintim, ALDE Constanţa a anunţat recent că declanşează referendum pentru schimbarea primarului PSD de la Mereni, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Preşedintele organizaţiei teritoriale ALDE Constanţa, Daniel Learciu, afrima că reprezentanţii formaţiunii politice vor începe strângerea de semnături pentru iniţierea un referendum ce va avea ca subiect demiterea primarului comunei Mereni.
Silviu Florentin Gărea, primarul de Mereni are deja două plângeri penale iar dacă refuză să pună în aplicare decizia instanţei se va mai alege cu o a treia plângere din partea reprezentanţilor ALDE.
Pentru declanşarea referendumului sunt necesare 600 de semnături. Primarul comunei Mereni, Silviu Gărea, este membru PSD.  
 Vă reamintim că, anul trecut, în noiembrie, au avut loc alegeri parţiale pentru CL Mereni. Din păcate, şi în acest moment, situaţia din comuna constănţeană este trasă la indigo cu cea de după localele din 2016, când CL-ul ales prin vot nu a funcţionat, iar instanţa de judecată a decis să-l dizolve. Din această cauză, localitatea este nevoită să funcţioneze cu bugetul aprobat ultima dată în anul 2016.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șofer beat și drogat depistat în trafic în satul Ciobănița, județul Constanța

29 Mar 2024 165

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 513

Rețele Electrice Dobrogea Cine va fi afectat de întreruperile de curent în Mereni și Constanța, marți? Lista completă

12 Mar 2024 1174

Conducător auto beat, depistat pe DN38 în satul Movilița, județul Constanța

09 Mar 2024 638

Achiziții Constanța Primăria Mereni organizează licitație pentru consolidarea și reabilitarea termică a „Casei Agronomului“ (DOCUMENT)

05 Mar 2024 573

Justiție Constanța Primarul comunei Mereni, obligat de magistrați să anuleze o dispoziție emisă anul trecut, care prevede acordarea unui spor de dificultate

26 Feb 2024 684

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, județul Constanța, angajează administrator financiar. Detalii

06 Feb 2024 711

DNA Constanța, sesizată de Curtea de Conturi, pentru un posibil abuz în serviciu, la Primăria Mereni! Primarul Dumitru Guriță – „Eu am chemat controlul“

30 Jan 2024 1076

Județul Constanța Conducător auto sub influența băuturilor alcoolice, depistat în trafic la Mereni

29 Jan 2024 658

Comuna Mereni la judecată cu un fost primar pentru răspundere patrimonială. Când se va pronunța definitiv instanța?

17 Jan 2024 736

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 2111

Angajări Constanța ​Primăria Mereni angajează femeie de serviciu. Condiții

10 Jan 2024 999

Județul Constanța Primăria Mereni organizează o licitație pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitate (DOCUMENT)

20 Dec 2023 1114

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu o firmă din București și cu una din Pantelimon

26 Oct 2023 794