Stiri calde

Amenzi aplicate de Poliţia Locală pentru nerespectarea climatului de curăţenie în Constanţa (video)

În cursul zilei de  01 octombrie, politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

Polițiștii locali au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Str.Mihai Viteazul, Str.Cuza Vodă, Str.Dacia, Bdul Ferdinand, Bdul Tomis, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia, Str.Nicolae Iorga, Str. Soveja, Aleea Umanității, Str. Tulcei, Bdul I.C Brătianu, Str. Ștefan cel Mare, parcurile constănțene, Piața Griviței, Piața Tomis 3, Faleza Cazinoului, Piața Ovidiu  și în alte zone de interes ale municipiului Constanța.

Lucrătorii instituției au aplicat 200 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 44.905  lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domenii menționate anterior.

Printre acestea, 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, aplicate  pentru consum de produse din tutun în spațiu public și pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

Astfel, în intervalul orar 14:00 – 17:00, lucrătorii instituției au acționat în interiorul unității sanitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în exteriorul acesteia și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, conform dispozițiilor legale în vigoare pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis ori pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

 Nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare,mijloacele de transport în comun , locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice.

De asemenea, aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul legal de 15 zile calendaristice.

Se menţionează faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție acest gen de activități și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Raspopitu

02 Oct, 2018 12:10

Începutul este bun ,dar timid . Cand se va amenda si plimbăreții de căței care nu aduna rahatul lasat pe trotuar , avem hotărâri locale care nu se aplica de Rusine sau de frica voturilor pierdute .

Articole asemanatoare

Nereguli constatate de Poliţia Locală pe drumurile publice din Constanţa. S-au aplicat amenzi

09 Aug 2019 508

Constanţa Litoralul, verificat de poliţiştii locali. Ce amenzi au aplicat agenţii

08 Aug 2019 576

Accesul câinilor periculoși în locuri publice, fără botniță, sancţionat cu amendă de Poliţia Locală

06 Aug 2019 403

Poliția Locală Constanţa aplică sancţiuni. Ce amenzi au aplicat agenţii

22 Jul 2019 730

Acţiuni ale Poliţiei Locale în municipiul Constanţa. Vezi pentru ce fapte s-au aplicat amenzi

17 Jul 2019 560

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

12 Jul 2019 695

Zeci de călători fără bilet depistați în autobuzele de transport în comun sancționați într-o singură zi de polițiștii locali din Constanța

10 Jul 2019 589

Mașini abandonate pe domeniul public din Constanța, ridicate în ultimele zile. În ce zone au fost găsite mașinile (galerie foto)

09 Jul 2019 656

Acţiune a Poliţiei Locale în mai multe cartiere şi pieţe din Constanţa. Ce amenzi au aplicat agenţii

04 Jul 2019 725

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

24 Jun 2019 1452

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere

21 Jun 2019 620

Constanţa Ce amenzi riscă proprietarii de terenuri care nu menţin curăţenia (galerie foto)

12 Jun 2019 632

Atenție unde pregătiți grătarul. Mai mulți constănțeni au fost sancționați în week-end de polițiștii locali (galerie foto)

10 Jun 2019 607

Copaci tăiați ilegal pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța (galerie foto)

05 Jun 2019 2537

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța în week-end. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

27 May 2019 456