Stiri calde

Amenzi aplicate de Poliţia Locală pentru nerespectarea climatului de curăţenie în Constanţa (video)

În cursul zilei de  01 octombrie, politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza de competență pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc.

Polițiștii locali au verificat zona cuprinsă în perimetrul dintre Str.Mihai Viteazul, Str.Cuza Vodă, Str.Dacia, Bdul Ferdinand, Bdul Tomis, Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia, Str.Nicolae Iorga, Str. Soveja, Aleea Umanității, Str. Tulcei, Bdul I.C Brătianu, Str. Ștefan cel Mare, parcurile constănțene, Piața Griviței, Piața Tomis 3, Faleza Cazinoului, Piața Ovidiu  și în alte zone de interes ale municipiului Constanța.

Lucrătorii instituției au aplicat 200 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 44.905  lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domenii menționate anterior.

Printre acestea, 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, aplicate  pentru consum de produse din tutun în spațiu public și pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

Astfel, în intervalul orar 14:00 – 17:00, lucrătorii instituției au acționat în interiorul unității sanitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, dar și în exteriorul acesteia și au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.050 lei, conform dispozițiilor legale în vigoare pentru consum de produse din tutun în spațiu public închis ori pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public.

 Nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare,mijloacele de transport în comun , locuri de joacă pentru copii, unități de învățământ, precum și pentru unități destinate protecției și asistenței copilului, de stat sau private poate atrage răspunderea contravențională a persoanei fizice cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile calendaristice.

De asemenea, aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în termenul legal de 15 zile calendaristice.

Se menţionează faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție acest gen de activități și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Raspopitu

02 Oct, 2018 12:10

Începutul este bun ,dar timid . Cand se va amenda si plimbăreții de căței care nu aduna rahatul lasat pe trotuar , avem hotărâri locale care nu se aplica de Rusine sau de frica voturilor pierdute .

Articole asemanatoare

Razie a polițiștilor locali din Constanța în zona piețelor Grivița și Tomis 3. Au fost aplicate amenzi (galerie foto)

23 Mar 2019 614

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi autoturismele! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

22 Mar 2019 407

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

21 Mar 2019 472

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de polițiștii locali din Constanța în câteva zile. Șoferii, în topul celor sancționați (galerie foto)

18 Mar 2019 779

Atenţie unde vă parcaţi sau staţionaţi maşina! Poliţiştii locali au aplicat zeci de amenzi

13 Mar 2019 884

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere

12 Mar 2019 601

Mii de amenzi, aplicate în luna februarie de polițiștii locali din Constanța. Ce nereguli au fost sancționate (galerie foto)

05 Mar 2019 798

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Cele mai multe pentru încălcări ale legislației rutiere (galerie foto)

27 Feb 2019 1317

Șofer de taxi, cu permisul suspendat, depistat în trafic de polițiștii locali din Constanța. Ce alte nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

18 Feb 2019 551

Zeci de garaje au fost desființate în cartierul Inel II din Constanța într-o lună. Ce amenzi riscă proprietarii care nu se conformează somațiilor primite

15 Feb 2019 620

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au sancționat agenții (galerie foto)

12 Feb 2019 533

Constanţa Cerşetoria, comerţul ilicit şi alte abateri, sancţionate de poliţiştii locali

11 Feb 2019 428

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali din Constanța într-o singură zi. Ce nereguli au fost sesizate (galerie foto)

07 Feb 2019 508

Constanţa. Prins a treia oară în timp ce vindea ţigări de contrabandă. Cu ce amendă s-a ales

06 Feb 2019 558

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu măsura Primăriei Constanţa de sancţionare a celor care parchează sau staţionează cu vehiculele pe trotuare?

04 Feb 2019 2619