Ana Birchall “România și Italia au o relație excelentă, clădită pe două decenii de Parteneriat Strategic” (galerie foto)

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, marți, 23 octombrie a.c., o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Miniștri și ministrul de interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini.

Cu această ocazie, vicepremierul român a transmis salutul prim-ministrului Viorica Dăncilă, precum și interesul Guvernului de a continua dialogul pentru aprofundarea și consolidarea Parteneriatului Strategic Consolidat, subliniind că Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat caracterul special al relației dintre România și Italia și interesul comun pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic Consolidat, menținerea ritmului intens al dialogului bilateral și consolidarea cooperării economice.

Totodată, a fost evidențiată importanța continuării schimbului de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE și internaționale, precum și a dialogului susținut în pregătirea Președinției României a Consiliului UE.

“România și Italia au o relație excelentă, clădită pe două decenii de Parteneriat Strategic, respectiv un deceniu de Parteneriat Strategic Consolidat. Totodată, România și Italia sunt unite prin apartenența la NATO și Uniunea Europeană și, implicit, prin împărtășirea valorilor comune precum democrația, statul de drept și drepturile omului.

Puternicile legături istorice dintre România și Italia, bazate pe apartenența comună la filonul latin și pe afinități spirituale și culturale stau la temelia îndelungatei tradiții de prietenie și cooperare existente între țările noastre.

O punte solidă între cele două țări este reprezentată de comunitatea românească din Italia și de comunitatea italiană din România”, a arătat vicepremierul Ana Birchall.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a apreciat evoluțiile privitoare la dimensiunile cooperării economice și sectoriale, în anul 2018, valoarea estimată a schimburilor economice bilaterale fiind estimată la peste 15,5 miliarde de euro, cea mai ridicată valoare din istoria schimburilor comerciale dintre cele două țări, și a subliniat potențialul substanțial pentru dezvoltarea relațiilor economice în domenii precum infrastructura, resursele regenerabile, industria alimentară, farmaceutică și IT.

De asemenea, oficialul român i-a prezentat omologului italian schema de ajutor de stat, măsură adoptată de către Guvernul Dăncilă, care a fost promovată de către Ana Birchall și la Festivalul de Film de la Ischia (iulie 2018), reiterând invitația adresată producătorilor din industria de film din Italia de a realiza co-producții cinematografice în țara noastră.

Referitor la momentul în care România va deține președinția rotativă a Consiliului UE, Ana Birchall a reiterat faptul că țara noastră este pe deplin angajată în a acționa ca un veritabil mediator imparțial și un facilitator de consens pentru ca pe durata celor șase luni de mandat să își exercite cu succes atribuțiile și să avanseze agenda europeană.


Viceprim-ministrul Ana Birchall i-a mulțumit lui Matteo Salvini pentru susținerea acordată candidaturii țării noastre la Consiliul de Securitate al ONU, precum și pentru susținerea candidaturii României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).


Sursa foto: Guvern 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica. Ce funcție va îndeplini

27 Jan 2022 1610

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, declarații după achitarea lui Radu Mazăre

20 Jan 2021 4278

Klaus Iohannis a promulgat Legea de abrogare a recursului compensatoriu! Ce spune Ana Birchall, fostul ministru al Justiției

19 Dec 2019 1425

Ana Birchall - „Ghiciţi cine mă atacă! Nimeni altul decât Radu Mazăre, cel mai cinstit edil pe care l-a avut vreodată România!“

05 Dec 2019 1863

Ana Birchall despre Radu Mazăre

04 Dec 2019 2488

UPDATE Ana Birchall, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, excluși din PSD. Declarații

12 Nov 2019 2315

Mandatul de ministru al Justiţiei, preluat de ​Cătălin Predoiu

05 Nov 2019 1944

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, va participa la Consiliul JAI

07 Oct 2019 1820

Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis. Ce i-a transmis aceasta preşedintelui României

03 Oct 2019 1633

Ministrul Justiției, Ana Birchall, nu este de acord cu modificărilor propuse pentru secretizarea averilor magistraților

03 Oct 2019 1545

Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege pentru graţiere

28 Aug 2019 1674

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 1628

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 2093

Doi candidați s-au retras din cursa pentru o funcție de procuror european din partea României

09 Jul 2019 1676

ÎCCJ sesizează Ministerul Justiţiei în cazul Radu Mazăre. Este vizat dosarul locuinţelor sociale!

25 Jun 2019 2342