ANAF începe publicarea listelor persoanelor cu restanțe fiscale. Numele debitorilor mici contribuabili - peste câteva zile












Primele liste cu 2.672 contribuabli mari și mijlocii care au restanțe fiscale pot fi accesate și descărcate de AICI
 
186 de mari contibuabli, cu restanțe mai mari de 100.000 lei, înregistrează obligații fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligații de plată principale și 684 milioane de lei obligații accesorii.  Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.
 
2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanțe mai mari de 50.000 lei, au obligații fiscale restante în cuantm total de 3,80 miliarde de lei, din care obligații de plată principale în suma de 2,85 miliarde de lei și obligații fiscale accesorii în sumă de 950 lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligații de plată contestate.


Lista debitorilor mici contribuabili, a instituțiilor publice, publicată peste câteva zile
 

Deorarece în săptămâna 25-29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală, și pentru a asigura publicarea unor infirmații cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuablili, instituții publice, presoane fizice cu obligații fiscale restante rezultate și din activități economice independente sau profesii libere, cu restanțe mai mari de 10.000 lei și persoane fizice cu restanțe mai mari de 1.500 de lei.

Sunt exceptate de la publicare obligațiile fiscale pentru care s-au acoperit și sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată și cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.
 
Lista debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante se publică în baza art. 162 din Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015. Cunatumurile de la care obligațiile fiscale restante fac obiectul publicării pe pagina de internet a ANAF și Procedura de publicare a listelor debitorilor și cuantumul obligații fiscale restante înregistrate au fost aprobate prin OPANAF nr. 558/2016. Continuabilii cu restanțe fiscale înregistrate au primit notificări prealabile și li s-a oferit astfel posibilitatea stingerii datoriilor sau clarificării situației fiscale.
 
Reamintim că ANAF a decis la inceputul lunii aprilie sa majoreze plafoanele minime ale datoriilor aferente persoanelor care vor aparea pe listele publicate pe site-ul institutiei, scrie news.ro. Astfel, suma minima a fost ridicata de la 100 lei la 1.500 de lei pentru persoanele fizice care au de platit restante la buget.

In cazul persoanelor juridice, firmele mici, PFA si persoanele cu profesii liberale vor aparea pe liste pentru sume datorate la buget de peste 10.000 de lei, in urcare de la 500 de lei. Totodata, firmele mijlocii vor aparea pe site-ul Fiscului daca datoreaza minim 50.000 de lei, pragul fiind ridicat de la 1.000 lei, iar pentru companiile mari plafonul a fost majorat de la 1.500 de lei la 100.000 lei.

Fiscul a precizat ca va trimite notificari contribuabililor ale caror restante fiscale inregistrate trebuie publicate, in care va mentiona cuantumul datoriilor, pentru a avea posibilitatea stingerii acestora sau clarificarii situatiei fiscale.

Sursa foto: romaniatv.ro


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.