Anchetele se extind Noi acuzații de corupție în dosarul celor patru judecători

Cazul celor patru judecători de la Tribunalul București arestaţi pentru mită a declanşat „un val” de denunţuri şi autodenunţuri la DNA, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, potrivit cărora, în ultimele zile, mai mulţi practicieni în insolvenţă şi lichidatori judiciari ar fi sesizat fapte de corupţie.

Unul dintre practicienii în insolvenţă audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a dezvăluit că i-ar fi oferit un ceas de 2.000 de euro unuia dintre magistraţii arestaţi.

Anchetele ar putea să se extindă și să privească și alți judecători de la Tribunalul București. Sursele citate de Mediafax susțin că este „foarte probabil” în faţa anchetatorilor să ajungă şi alţi judecători de la TB.

Amintim că judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii luate marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Cei patru au atacat decizia la instanţa supremă, contestaţia fiind judecată astăzi, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Să nu uităm și că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, în dosarul celor patru judecători. Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi, notează Mediafax.

Sursă foto: avocatura.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Cătălin Jigău, fost președinte al Judecătoriei Constanța, și-a cerut transferul la Curtea Militară de Apel București. Răspunsul CSM

30 Nov 2023 1019

Încep transferurile magistraţilor! Ce judecători vor să plece de la Constanţa

01 Feb 2022 5312

Vicepreședinte de instanță dobrogeană, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

25 Jun 2020 1751

Magistratul care îl judecă pe Elan Schwartzenberg vrea să plece la Curtea de Apel Bucureşti

22 Jan 2019 3440

După condamnarea la 13 ani de puşcărie! O nouă veste proastă pentru Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

17 Dec 2016 4021

Decizii de ultim moment ale CSM! Mutări de trupe în Justiţia din Constanţa

27 Oct 2016 1932

Un fost judecător din Constanţa redeschide azi, în Bucureşti, unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

30 Sep 2016 2984

Judecătorii i-au respins cererea lui Nicuşor Constantinescu Preşedintele CJC voia să rămână în America până în octombrie (rechizitorii)

26 Jul 2014 2780

Cum încearcă Nicuşor Constantinescu să schimbe o decizie a judecătorilor (RECHIZITORII)

26 Jun 2014 2470

Dan Adamescu şi cei patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti, trimişi în judecată de DNA

24 Jun 2014 1865

Mircea Băsescu a primit mandat de arestare

20 Jun 2014 2035

Cei patru judecători acuzați de corupție rămân în arest

23 May 2014 2164

Hotărâre CSM Patru magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, arestaţi preventiv

20 May 2014 1939