Evenimente in Constanta

Andreea Tănăsescu îşi lansează volumul de teatru la Muzeul de Artă Constanţa

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește joi, 16 mai, ora 15.00, lansarea volumului „Exercițiu de solidaritate” semnat de Andreea Tănăsescu și publicat la editura Tritonic din București. 

Andreea Tănăsescu este lect. univ. dr. în cadrul Universităţii Nationale de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC), coregrafă și manager de proiecte culturale, director fondator al Asociației Culturale „A&A Associated Artist”.

Volumul de teatru „Exercițiu de solidaritate” a apărut în 2019 și a mai fost lansat chiar de Ziua Internațională a Teatrului (27 martie), la Teatrul Național din București.

Volumul va fi prezentat de prof. univ. dr. Ana Maria Munteanu (Secția română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru). Prezentă pe piața de carte din România de 26 de ani, editura Tritonic se bucură de un înalt prestigiu pentru cartea academică, inclusiv în sfera Științelor sociale și Științelor comunicării, printre colecțiile sale numărându-se cele de Comunicare media, Sociologie, Istorie, Politici și instituții publice, Uniunea Europeană -, dar și o serie de volume de ficțiune.

Publicul se va putea bucura de lectura câtorva scene din piesa „Fabrica de pește”, în versiune multimedia realizată de studenții Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța, îndrumați de drd. Adelina Tocitu (Radio Constanța), asist. drd. Valentin Vanghelescu și lect. univ. dr. Ada Codău. Piesa „Fabrica de pește”, una dintre cele patru cuprinse în volum  („Exercițiu de solidaritate”, „Fabrica de pește”, „Noaptea” și „Ascensorul”) abordează teme de mare actualitate, precum migrația, dezrădăcinarea, confuzia și pierderea identității, abolirea reflecției personale. Studenții jurnaliști propun o experiență multimodală în care îmbină sensibil mai multe registre: voce, mișcare, muzică și imagine.

La eveniment sunt invitați directorul Muzeului de Artă Constanța, istoricul și criticul de artă Doina Păuleanu, personalități academice, cât și din lumea teatrului constănțean, reprezentanți mass-media și public.

Andreea Tănăsescu este unul dintre cei mai relevanți artiști ai dansului contemporan, absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” București, a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și, de asemenea, a University VIII of Vincennes – Saint Denis, Paris, acolo unde a studiat un master în Artele spectacolului. Totodată, coregrafa a urmat o serie de cursuri de creație artistică în Franța, Canada și Olanda, dar și un stagiu post-doctoral în Canada. Andreea Tănăsescu dispune de un impresionant portofoliu de cercetare și creație coregrafică, iar faptul că a studiat în paralel muzica și dansul de performanță a ajutat-o să stăpânească limbajul și tehnologiile teatrale și, în același timp, să dezvolte abilități de coordonare a numeroase proiecte artistice. Artista a coordonat proiecte în cadrul unor stagiuni la Teatrul Național București, Teatrul de Balet Sibiu, Centrul Național al Dansului, Teatrul Evreiesc de Stat.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Motivul spicului de grâu”, tematica lunii iulie, la Muzeul de Artă Populară Constanța

01 Jul 2019 511

„Noaptea muzeelor”, marcată la Muzeul de Artă Populară Constanța. Cu ce surprize sunt întâmpinați vizitatorii

13 May 2019 741

Mărțișorul, tematica lunii martie la Muzeul de Artă Populară Constanța (galerie foto)

28 Feb 2019 720

Topalu. Omul Centenar Dr. Gheorghe Vintilă (1898 - 1978) odihneşte la doar câţiva paşi de comoara pe care a dăruit-o comunităţii de pe malul Dunării (document)

10 Nov 2018 1804

Concert extraordinar al Orchestrei Unirea la Muzeul Național de Artă al României

18 Oct 2018 737

Muzeu de Artă Populară Constanța vă invită la evenimentul “Prelucrarea artistică a lemnului”

15 Aug 2018 727

Tablouri de milioane de euro în muzeul de la Topalu. Cine va judeca dosarul

11 Jul 2018 877

Atmosferă de sărbătoare la Muzeul de Artă Populară. Se cântă din fluier și se lucrează la roata olarului (galerie foto + video)

14 Aug 2017 2309

Muzeul de Artă Populară angajează muncitor calificat

26 Jun 2017 1560

După 30 de ani Muzeul „Ion Jalea“... s-a îmbrăcat în haine noi (galerie foto)

16 Jun 2017 5267

Lucrările rămân la Topalu, momentan Judecată pe tablouri de milioane de euro! Ce a decis Curtea Supremă

25 May 2017 1406

Costumul popular, între piesa de muzeu și cartea de identitate a poporului român (galerie foto)

18 May 2017 3826

Proces cu o miză de milioane de euro! Cine a pierdut în prima instanţă? Curtea Supremă a amânat judecata privind colecţia de artă de la Topalu

03 Apr 2017 1261

Muzeul de Artă Populară va fi restaurat (document)

16 Mar 2017 1046

Municipalitatea reia achiziţia de servicii pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară

23 Feb 2017 1699