Aniversatul zilei. Mirela Matichescu. Revoluționar cu acte. Crash-ANT-ANPC-Consilier al președintelui CJC

Astăzi este ziua de naștere a Mirelei-Florenţa Matichescu (fostă Dicu).

Mirela Matichescu este din Constanța și, are, din câte am tras noi concluzia, 46 de ani, pentru că nu am găsit nicăieri cu certitudine anul nașterii.

Este absolventa a Facultății de Turism la Universitatea Ovidius.
În primele zile de facultate a câștigat titul de Miss Boboc al Universității Ovidius, după cum am aflat din surse, publice, credibile.
Așa cum spuneam este absolventă a Universităţii Ovidius din Constanţa, specializarea Relații Economice Internaționale, dar şi a Facultăţii de Psihologie din cadrul aceleiași universităţi.
Acum face parte din echipa personală de consilieri a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.
Înainte a de a veni la CJC, unde nu știm dacă face voluntariat sau este pe organigramă, ultimul loc de muncă a fost la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, ca director de cabinet al preşedintelui instituţiei, Bogdan Marcel Pandelică.
Dar mai înainte a fost, timp de trei ani, până la finele lunii octombrie 2015, fusese vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Turism (ANT).
La plecare a clarificat lucrurile: ”Pur și simplu este o decizie personală. Consider că timp de trei ani de zile mi-am făcut treaba în slujba ANT și a tot ceea ce a însemnat industria turistică”.
Ce a făcut la Revoluţie
„Revoluţia română din 1989 a însemnat, ca pentru noi toţi, momentul aşteptat de libertate. Am participat în mod direct, alături de mii de persoane din Constanţa, la demonstraţiile împotriva regimului comunist, din 22-26 decembrie, transmiţând live la postul de radio Europa Libera derularea evenimentelor şi luând cuvântul în faţa mulţimii adunate la Prefectura Constanţa. Am dus mâncare soldaţilor care asigurau paza principalelor obiective din oraş şi am coordonat, împreună cu grupul Frontului Salvării Naţionale, creat în acele zile, siguranţă şi securitatea populaţiei din oraş. Nu am cerut niciodată nimic autorităţilor locale, însă am beneficiat, din oficiu, de prevederile Legii 42 privind drepturile revoluţionarilor, pentru o perioadă scurta de timp, constând în transport gratuit pe căile ferate-drept de care nu am uzat niciodată şi o pensie de cca 1.700 lei. Precizez ca nu mai beneficiez de aceste drepturi în prezent", a povestit, în februarie 2013, pentru ZIUA de Constanța, Florenţa Mirela Matichescu.
Sursa foto: wall-street.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1360

Fostul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu, noul manager al OMD Mamaia Nord

21 Dec 2023 1363

Gamma Ship Supplier SRL a intrat în insolvență! Printre fondatori, Monea Gabriel, administratorul public al județului Constanța

03 Oct 2023 1099

Modificări importante în societatea Mirelei Matichescu, fost administrator public al judeţului Constanţa

20 Jul 2023 1528

Prima condamnare în cazul unui afacerist belgian decedat într-un accident aproape de Mangalia! (DOCUMENT)

10 Apr 2023 1419

Firmă nouă în județul Constanța! Se va ocupa de servicii de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată

17 Oct 2022 1312

Decizii ale magistraților în cadrul procesului intentat de Mirela Matichescu împotriva unei decizii luate de AGA Airtours SRL

22 Sep 2022 1561

Dispoziție semnată de președintele Consiliului Județean Constanța. Și-a desemnat reprezentantul în Asociația ITI Delta Dunării

03 Mar 2022 2039

Procesul Mirelei Matichescu cu Airtours SRL a fost amânat până anul viitor

09 Dec 2021 1632

Felician Marius Gherasim, asociat unic al Geomar Black Sea SRL, modificări importante în firmă

21 Aug 2021 3784

Autodenunț la doi ani după tragedie! Final de anchetă în cazul afaceristului belgian decedat într-un accident aproape de Mangalia (document)

21 May 2021 4117

Mirela Matichescu și-a deschis o nouă firmă. Vrea să se apuce de agricultură ecologică

29 Apr 2021 2191

Cuplul Micu-Matichescu, probleme în Airtours SRL. Asociatul majoritar îi acuză de prejudicii cauzate societății

08 Apr 2021 2118

Mirela Matichescu și partenerul ei atacă în instanță o decizie luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor societății în care dețin 50% din capitalul social

22 Mar 2021 2574

Au trecut șase luni de la alegerile locale. Omul PSD, Mirela Matichescu, încă director executiv în ADI Dobrogea

18 Mar 2021 6124