Stiri calde

ANRE a decis Putem renunța la furnizorul de energie, chiar dacă nu am achitat factura

ANRE a aprobat miercuri un ordin legat de procedura de schimbare a furnizorului de electricitate, în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene.

"Documentul reprezintă o îmbunătăţire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică aprobată prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificările şi completările ulterioare şi a fost elaborat în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene", se arată într-un comunicat al autorităţii de reglementare.

Printre modificările aduse în favoarea consumatorilor prin acest ordin sunt eliminarea posibilităţii suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică, precum şi prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice.

Comitetul de Reglementare al ANRE a mai aprobat miercuri alte două ordine, privind modalităţile de informare a clienţilor finali de către furnizorii de gaze naturale cu privire la condiţiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, respectiv de stabilire a unor măsuri privind furnizarea gazelor naturale la clienţii noncasnici în perspectiva eliminării preţurilor finale reglementate.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avertismentul unui furnizor de electricitate Atenţie dacă vreţi să vă reînnoiţi contractul la lumină!

15 Dec 2016 2604

Firma care furnizează energie electrică Spitalului Militar Constanţa, va asigura acelaşi tip de servicii pentru ISU Dobrogea (Document)

22 Jan 2015 1255

UM 02133 Constanţa are nevoie de un furnizor de energie electrică (document)

12 Dec 2014 1502

IGPR caută furnizor de energie electrică. Plata maximă depășește 3 milioane de lei (document)

28 Sep 2014 1323

Energie cumpărată de la bursă Cât plăteşte Primăria Medgidia în următoarele 18 luni pentru electricitate (document)

02 Aug 2014 1602

Coltuc.ro Proces împotriva ENEL pentru facturile mărite

10 Jun 2014 1725