ANSVSA Constanta a controlat 115 agenţi economici!

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 12.10.2015 –16.10.2015, s-au materializat prin verificări la 115 obiective: 15 restaurante, trei fast food, un snack bar, un bar, o pizzerie, trei cantine, 27 laboratoare cofetărie/patiserie, patru cofetării/patiserii, cinci unităţi de produse proaspete din pescuit, un centru prelucrare peşte, două centre colectare peşte, două super/ hipermarketuri, 11 depozite alimentare, trei unităţi precesare lapte, şapte magazine alimentare, nouă unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, trei unităţi de morărit, o unitate  fabricare ulei, o unitate prelucrare şi conservare fructe, o unitate de reambalare, două depozite seminţe consum, un producător particular, şapte exploataţii comerciale, un pet shop, o farmacie veterinară, un transportator animale vii, o unitate fabricare aditivi furajeri.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 600 lei. Au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii la două unităţi de produse proaspete din pescuit.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 6706 kg, lapte şi produse lactate – 2225 kg,  peşte şi produse din peşte – 3714 kg, ouă – 76 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 128.323 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.



sursa foto: fabricadelapte.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.