Anunț de interes general Refuzați „ofertele de nerefuzat“

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță, vă recomandăm să fiți vigilenți pe parcursul călătoriei, iar odată ajunși la destinație să evitați ,,ofertele de nerefuzat” și furnizarea de informații personale celor pe care nu îi cunoașteți.   

Evitați să comunicați oricui date despre plecările pentru o perioadă mai lungă și nu postați detalii referitoare la vacanțe pe platformele sociale.

Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică.

Dacă plecați cu trenul, nu vă lasati bagajele nesupravegheate și nu oferiți informații despre dumneavoastră persoanelor abia cunoscute. Evitați să dormiți în tren sau în sălile de așteptare.

Poliția Română le recomandă celor care aleg să zboare cu avionul spre vacanță să se informeze cu atenție cu privire la agenția de la care cumpără bilete, să nu își păstreze obiectele valoroase în bagajele pentru cală și să se asigure că toate actele necesare călătoriei sunt valabile.

Fiți atenți când oferiți datele cardului pe internet, verificați întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// este nesecurizat).

Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN, este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe card), este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor on-line, pe care să îl încărcați numai cu suma necesară achiziției.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunţ de participare pentru acordarea de finanţări nerambursabile

10 Sep 2021 1637

ANUNŢ DE PARTICIPARE - CULTURĂ

16 Jul 2021 1359

ANUNŢ DE PARTICIPARE - SPORT

16 Jul 2021 1530

Primăria Constanţa pune la bătaie 2.300.000 de lei pentru organizarea „Zilei Dobrogei 2017“, a „Festivalului Iernii 2017“ şi a „Revelionului 2018“

12 Sep 2017 4335

Ce bani alocă Primăria Constanţa pentru „Ziua Dobrogei“, „Festivalul iernii“ şi „Revelion 2017“?

12 Sep 2016 2771

Finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean, pentru sportul constănţean

12 Sep 2014 1987