Anunț important al Primăriei Constanța. Încep acțiunile de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al municipiului Constanța

Primăria municipiului Constanța vă aduce la cunoștință faptul că, în data de 31.05.2018, vor începe acțiunile de deratizare și dezinsecție pe domeniul public al municipiului Constanța, care se vor desfășura etapizat, în perioada sezonului estival 2018.

Potrivit Primăriei Constanța, acțiunile de dezinsecție au scopul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort, precum și de a elimina riscurile de transmitere a unor boli.
Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate: cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

”Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței. 
Substanţa folosită este biodegradabilă, se numește K OTHRINE PROFI EC 250 și este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti, având o sferă largă de  acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.).
În ceea ce privește deratizarea, locurile în care se vor amplasa momeli toxice vor fi  marcate și inscripționate corespunzător, conform normelor Uniunii Europene și conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate). 
Stațiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile cetățenilor pentru protejarea populației, conservării și protecției mediului înconjurător” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 

Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora.

Ambalajele de orice fel, resturile de momeli neconsumate vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului, iar cadavrele rozătoarelor transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se completează cu momeală proaspătă. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozătoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală.

Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi.

În perioada 04.06 - 11.06.2018 vor fi amplasate în toate parcurile și cartierele municipiului Constanța aproximativ 3.000 bucăți momeli raticide anticoagulante biodegradabile.

”Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!           
De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1)” - au mai transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: Primaria Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 379

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 306

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 290

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 379

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 315

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 318

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 391

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 308

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 315

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 407

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 279

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 746

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 462

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 491

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

17 Apr 2024 494