Stiri calde

Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu, despre ce s-ar putea modifica la OUG 114

Ordonanţa 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare nu va fi abrogată „sub nicio formă”, dar taxa pe activele financiare ar putea scădea, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpre, scrie digi24.ro.

„O să aştept concluziile colegilor mei senatori de la cele două comisii, să vedem dacă au fost depuse amendamente, ce amendamente au fost depuse, pentru a face anumite ajustări, reglajul fin, dar ceea ce vă pot spune este că ordonanţa nu va fi abrogată cumva, sub nicio formă, pentru că am văzut tot felul de comentarii şi sugestii că ordonanţa ar putea fi abrogată. Nu, nu va fi abrogată, dar anumite modificări se pot face, dacă din aceste discuţii şi consultări pe baza unor analize rezultă soluţii mai bune” a precizat Tăriceanu, după întâlnirea cu reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.


Întrebat dacă taxa pe activele financiare poate să fie eliminată, Tăriceanu a răspuns negativ.

„Nu, dar nici nu urmărim acest lucru. (...) Discuţia este legată nu de taxa în sine, ci de nivelul ei. Deci nivelul s-ar putea modifica, în sensul scăderii”, a spus Tăriceanu.


Preşedintele Senatului a spus că reprezentanţii CDR au susţinut că această ordonanţă are o serie de efecte „criticabile” şi au relevat lipsa „unui dialog real” înainte de adoptarea ei.

„Coaliţia pentru Dezvoltare, dar nu numai ei, susţin că această ordonanţă, pe lângă obiectivele pe care le-am comunicat, are o serie de efecte care sunt din punctul lor de vedere criticabile. (...) De asemenea, ce au reliefat în legătură cu Ordonanţa 114 - au spus că nu a fost o consultare, un dialog real înainte de adoptarea ordonanţei şi am dori ca pe viitor, şi sunt de părere că aşa trebuie făcut, (să se facă - n.r.) o adevărată consultare. La nivelul Guvernului, şi aici nu este niciun fel de critică, au existat anumite considerente pentru care aceste măsuri au fost adoptate prin ordonanţă. După cum ştiţi, ordonanţa este în dezbatere, astăzi a fost la Senat, la Comisia de buget-finanţe şi Comisia economică, pentru că mâine ajunge la termenul de 45 de zile, de adoptare tacită, urmând să treacă la Camera Deputaţilor”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tăriceanu, audiat în calitate de suspect într-un nou dosar. De ce este acuzat

21 Jan 2020 475

Știați că …. Politicianul Călin Popescu-Tăriceanu împlinește 68 de ani

14 Jan 2020 218

ALDE şi PNL au semnat acordul politic pentru susţinerea Guvernului Orban la învestire

28 Oct 2019 1067

Călin Popescu Tăriceanu nu spune nu postului de premier

12 Oct 2019 1047

Călin Popescu-Tăriceanu ​"Moţiunea de cenzură va trece"

09 Oct 2019 530

Călin Popescu-Tăriceanu „ALDE a semnat moţiunea de cenzură; nu vom intra la guvernare”

01 Oct 2019 518

Tăriceanu a reacţionat. Ce spune liderul ALDE despre respingerea Rovanei Plumb

30 Sep 2019 536

Călin Popescu-Tăriceanu - „Am propus organizarea unui congres ALDE până la finele acestui an”

13 Sep 2019 774

Azi va fi ales preşedintele Senatului. Cine sunt candidaţii

10 Sep 2019 940

Începe sesiunea parlamentară de toamnă. Oficial, Tăriceanu va demisiona

02 Sep 2019 802

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 606

Deși declara în urmă cu o lună că nu intenționează să candideze Călin Popescu-Tăriceanu a fost confirmat de ALDE drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale

24 Jul 2019 519

Ce spune Călin Popescu Tăriceanu despre o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale

19 Jun 2019 1111

Președintele Klaus Iohannis. „PSD și ALDE continuă să obstrucționeze justiția, făcând scut în jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu”

03 Jun 2019 622

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu „Candidatura la prezidenţiale nu intră în discuţie în ceea ce mă priveşte”

03 Jun 2019 444