Aparat care depistează prezența substanțelor interzise, în rândul participanţilor la trafic tulceni (galerie foto)

În urma analizei care a vizat evoluţiei dinamicii accidentelor rutiere întocmite la nivelul județului  Tulcea  a relevat faptul că în perioada 01.01-30.06.2019, pe drumurile publice deschise circulaţiei publice din județ,  s-au produs 26  accidente rutiere grave   (+1 faţă de perioada anterioară a anului 2018), în care 8 persoane au decedat (+2 faţă de perioada anterioară a anului 2018), 23 persoane au suferit vătămări corporale grave (+4 faţă de perioada anterioară 2018) și 8 persoane au suferit vătămări corporale ușoare , la fel ca în  aceeași perioadă a anului 2018.
 
Una din cauzele principale cauze generatoare de accidente rutiere este  ,,Conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise”,  cu precădere în timpul nopții, ocazie cu care au fost înregistrate: 2 accidente rutiere grave (-2), în care 3 persoane au decedat (+1) , 1 persoană a suferit vătămări corporale grave (-1).
 
Pentru creșterea eficienței activităților desfășurate pe linia combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive, Poliția Română a achiziționat și distribuit în teritoriu Aparate pentru determinarea în salivă a substanțelor stupefiante, Analizor Drug Test Dräger 5000.
 
 Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a intrat, recent, în posesia unui astfel de dispozitiv.
 
Sistemul de testare este destinat identificării simultane, cantitative, ) în probele de salivă umană a următorilor 8 analiți: (amfetamină, benzodiapezină, cocaină, chetamină, metadonă, metamfetamină, opiu, canabis și tetrahidrocanabinol).
 
Kit-ul de testare Dräger Drug Test 5000, este de unică folosință și poate fi folosit doar pentru colectarea și analizarea unei sinugre probe.
 
Durata unei testări durează  în funcție de kit-ul de testare între 4, 15 min și 8,30 min.
 
La data de 19 iulie a.c., în intervalul 10.00 – 12.00,  polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența substanțelor interzise, pe raza municipiului Tulcea.
 

În cadrul acțiunii, polițiștii tulceni au verificat în trafic, mai mulți conducători auto, pentru depistarea prezenței alcoolului sau a  substanțelor psihoactive în corpul acestora, rezultatul fiind negativ în toate cazurile.
 
Astfel de acțiuni vor continua pe parcursul întregului sfârșit de săptămână, cu precădere în zonele de risc.

 
Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool și a substanțelor interzise, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:
 
– De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanțelor psihoactive comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
– Consumul de alcool sau de substanțe interzise este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.
– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive!
– Alcoolul sau drogurile afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.
- Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
 
- Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau se află sub influența unor substanțe psihoactive!
 
Sursă foto: Poliţia Română

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări de Ziua Poliției Române, la Tulcea!

25 Mar 2024 584

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 470

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 660

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 541

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi. Câte sunt la IPJ Constanța

15 Mar 2024 1813

Poliția Română Peste 200 de percheziții astăzi, pentru combaterea infracționalității (VIDEO)

06 Mar 2024 620

Percheziții efectuate în județul Constanța și alte nouă județe pentru înșelăciune și fals

04 Mar 2024 710

Bărbat pus sub urmărire pentru tâlhărie calificată, depistat de polițiști în gara CF Constanța

24 Feb 2024 544

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1844

Acțiuni ale poliției în unitățile de învățământ preuniversitar

18 Feb 2024 413

Știri Constanța Transporturi agabaritice pe ruta Ovidiu – Vama Veche

11 Feb 2024 562

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 585

În București și județul Teleorman Flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

29 Jan 2024 851

Peste 800 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore

29 Jan 2024 540

Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)

28 Jan 2024 679