Apel fără precedent la Constanţa „Păsările ne fac viaţa mai frumoasă. Nu le lăsaţi să moară“ (video)

Directorul Microrezervaţiei Constanţa face un apel către constănţeni să ajute păsările să nu moară de foame.
 
„Păsările ne fac viaţa mai frumoasă. Nu le lăsaţi să moară“, spune doctorul Adrian Bâlbă, directorul Microrezervaţie. Mesajul vine pentru toţi cei care mai au prin casă pâine sau cozonac, după sărbătorile de iarnă.
 
Din cauza frigului extreme din ultimele zile, gheaţa acoperă hrana păsărilor, iar din acest motiv vietăţile pleacă mai departe în căuatarea hranei.
“Iarna asta nu am văzut decât 150-200 păsări", a mărturisit dr. Bâlbă, conform Adevarul.ro.

Microrezervaţia de lângă Delfinariul din Constanţa găzuieşte sute de animale şi păsări. Vietăţile suferă din cauza gerului, dar viaţa nu le-a fost pusă în pericol tocmai pentru că îngrijitorii lor au luat măsuri din timp. Hrana din belşug şi apa care nu e lăsată să îngheţe în boluri le ajută pe animale să treacă peste o perioadă în care temperturile resimţite au fost de până la minus 20 grade Celsius. Pericolul mai mare este, în această perioadă, pentru păsările săbatice care se refugiază în zona lacurilor din jurul Constanţei. Microrezervaţia are, de exemplu, în administrare şi un lac de două hectare. Pe el vin de obicei sute de raţe, lebede şi alte păsări sălbatice. Se retrag din zonele expuse vântului, de pe mare, Delta Dunării sau lacul Siutghiol şi Tăbăcărie şi vin aici în cautarea hranei.

Bogdan Dumitru, de la Claboo Media, a realizat o filmare inedită cu o dronă în zona lacului de la Microrezervaţie. Pe imagini pot fi observate păsările sălbatice în mediul lor natural.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.