Apelul secretarului de stat din MApN, Otilia Sava, către militari. Nu părăsiţi sistemul. Ce s-a realizat ca urmare a întâlnirii cu delegaţia LMP

Ieri, Otilia Sava, ministru secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale a trimis un mesaj către militari, pe care îl reproducem integral.
 
Stimați membri ai grupului,
În cursul zilei de astăzi, Ministerul Apărării Naționale va emite un comunicat care va lamuri toate aspectele legate de salarizare și aplicarea salariului minim pe economie în MApN.

Dincolo de reacția oficiala, vreau sa fac câteva precizări:

Ca urmare a întâlnirii ministrului Gabriel Leş cu reprezentanții Ligii militarilor profesioniști a existat un interes constant privind aplicarea salariului minim pe economie, astfel ca fiecare dintre dvs sa beneficieze neîntârziat de o măsură bună.
În consecință, am căutat proiecte de acte normative aflate în faza de finalizare pe care le-am amendat cu solicitările dvs.
În acest sens, am invitat-o, împreună cu ministrul Mircea Dușa, pe doamna Pescariu, secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, la Ministerul apărării în vederea negocierii aplicării salariului minim pe economie în MApN.
Având în vedere că proiectele de acte normative pe care noi le-am amendat au fost încărcate cu amendamentele tuturor instituțiilor și proiectele de lege în discuție riscau sa fie blocate, Parlamentul ne-a sugerat sa așteptăm negocierile purtate pentru adoptarea legii salarizării.
Întorcându-ne la negocierile de la Ministerul Finanțelor Publice, primele discuții s-au purtat cu sindicatele, urmând ca instituțiile publice sa fie invitate ulterior.
În consecință, am respectat calendarul stabilit de doamna ministru.
Discuțiile legate de o aşa zisa reacție de opunere a domnului general Jianu se poartă într-o zonă în care nu putem avea certitudini, ci doar speculații.
Cum nu fac decât sa atingă o zona sensibilă, respectiv încrederea dvs în felul în care va sunt respectate și protejate drepturile, cred că este înțelept să rămânem în lumina și o informare corectă.
În concluzie, soluţionarea aplicării salariului minim reprezintă o prioritate pentru conducerea ministerului și nu în ultimul rând, trebuie sa va spun ca niciodată nu a existat un interes mai real în ceea ce privește creșterea calității condițiilor dvs de viaţă.

Ca sa poți proteja, trebuie sa cunoști! Ori ultima discuție cu reprezentanții Ligii, și prima la nivel de ministru s-a soldat cu un raport consistent și sarcini trasate tuturor structurilor în drept sa vă soluționeze cererile și neajunsurile.
Vă asigur de buna credință a conducerii ministerului și de interesul real ca dvs să nu mai părăsiți sistemul și să va puteți duce zilele în mod decent.
Va respect profesionalismul și dedicarea cu care alegeți sa rămâneți în Armata României în momente dificile. Ceea ce este cel mai important este sa știți ca nu este un sistem surd și orb la nevoile dvs!

Citeşte şi:

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mm

06 May, 2018 19:00

V-ati batut joc de maistrii si de subofiteri .. Nu va e rusine ba sa ia soldatii mai mult ca noi .. Am stat ca prostu 2 ani in scoala militara .. Pentru ce ?? Sa rada caporalul de noi cu fluturasul in mana ???

Maistru militar

06 Oct, 2017 18:33

V-ati batut joc de subofiteri si maistrii ... Voi cei de acolo de sus ... Ai pus soldatul inaintea noastra ... Prostia mereu triumfa in romania ... Rusine sa va fie !!! PS :in comunismul asta ma mir daca imi va fi postat comentariul.

Andrei

05 Sep, 2017 16:33

Dragi colegi cu grade inferioare! Vreau sa fiti constienti ca portile academiilor au fost deschise pentru orice persoana cu cetatenie romana. Tocmai pentru ca sistemul militar este unul bazat pe valori, nu toti pot accede in anumite funtii, daca unii au folosit ca racoritoare cerneala in scoala...acum este de-a dreptul jocnitor sa vii cu pretentii! Ca sa nu mai spun ca nu aveti salariile asa de mici pe cat spuneti! Dimpotriva! Un caporal cu trei luni de pregatire, la ora actuala, intrece un ofiter inginer dupa ce a studiat opt ani de scoala militara! Este abject sa va treziti vorbind! Ca sa nu iau in discutie atributiile de serviciu...pentru ca unul da cu matura si sta la poarta (este paznic), iar altul semneaza pe milioane de lei lunar!

Militaru

31 Mar, 2017 21:37

Să vedeți câți sof. și m.m vor ieși până la 1 iulie 2017.

Fanex

20 Mar, 2017 09:42

Domnilor ofiteri cu mari academii si.extra multe studii...nimeni nu va pune in umbra faptul ca unii dintre dv sunte ti buni in aceasta meserie..numai ca inca multi din dv nu a ti scapat de apucaturile astea "" comuniste"" salariu al aveti bun asa ca ..silent..dragi subofiteri voi ca si noi astia militarii profesionisti cum ne.mai spune lumea.. Ne vom duce saracia in continuare ca asa e soldatul roman...si inca ceva ..dragi camarazi de arme indiferent de grad ai functie suntem platiti din banii oamenilor mai mult a celor saraci va asigur..sa va fie rusine ca va certati intre voi ...omul civil se intreaba..cu astia imi apar eu tara?...

sgp

17 Mar, 2017 08:51

Domnu ofiter nu va mai plangeti ca luati chirie cat ia un sgp salariu.si in plus dumneavoastra ce faceti inafar de tiga tigari cafele si din cand in cand cate-o hartie.Si luati de 4 ori salariul nostru.Nu va este asa putin rusine si mai ales ca in misiuni nu stiti decat nana,papa,caca si luati aproape dublu iar la sgp ii tataie curu sa nu calce pe ceva

un militar

16 Mar, 2017 16:26

domnule ofiter la salarul dumneavoastra mai adaugati si banii pe echipament care ii luati anual...daca e sa impartim la 12 luni ar mai veni cate 500 ron pe luna...nu mai zic de chirii..care se raporteaza la salar....imi pare rau ca tot incercati sa ne astupati gura si nu vedeti REALITATEA

Ofiter

15 Mar, 2017 14:22

In afara de sgp din unitatile operationalizate, care mai cunosc putina meserie si pe care ii respect , consider ca o multime dintre sgp nu au reusi sa ia un salariu de 2300 de lei lunar in viata civila. Multi dintre sgp sunt praf si nici de munca nu sunt buni. Ce sa mai vorbim de studii sau o simpla calificare. Zilieri !! Nu toti, dar sunt destui. Asa ca daca un slt sau un lt ia un salariu intr 2400-2600 nu cred ca e cazul sa vorbiti despre ofiteri. Daca avem ceva la mansarda putem sa admitem ca salariile sunt mici in general!

Un subofiter

15 Mar, 2017 13:10

Atit va dati cu parerea si va tot jigniti intre voi de nu sa mai vazut.Voi ofiterilor tre sa intelegeti ca nu o sa existati fara sgp si subofiteri si invers. Dar nu tre sa jigniti pe nimeni .Asta e politica si invrajbire.Toti au rolul lor bine definit.Dc nu se intelege treaba asta suntem retarzi.Pb salariilor nu ar trebui sa afecteze relatiile dintre grade si sa nu ne uitam unii in curtea altora cum de aia au atit si noi nu de ce eu si nu ala .Trebuie rezolvata cumva pb dar nu asa .Dc sunteti militari fiti militari pina la capat nu doar in zi de leafa.

fara nume

14 Mar, 2017 19:25

Imi pare rau dar nici subofițerii nu duc mai bine decat voi caporalii , sunt subofițeri care au salariul mai mic decat voi . Lucrul asta e chiar real

Etc.. apv- ist

14 Mar, 2017 19:06

Pt "un ofiter" ...lasa vrajeala ieftina, majoritatea sgp-ilor care sunt la program de "8" ore au salariul in jurul sumei de 2100. Voi ofițerii care sunteți niste puteri si mulți sunteti si limitați, dacă iesiti pe poarta nu sunteti buni de nimic, functia de căpitan porneste de la 3500 de lei în sus!!!

Oricine.

14 Mar, 2017 15:22

Stiţi ca in urma cu 3_4 ani s_a marit norma de hrana cu un leu ?, stiţi ca s_a marit norma de hrana in urma cu doua luna cu inca 2 lei ?si ? Nimic nu sunt bani !

Cornel

14 Mar, 2017 13:50

Pentru..Un ofiter....Dar de ce nu spui dumneata adevarul????caci....un SGP ia 2350 cu tot cu NORMA DE HRANA...SI DUMNEATA IEI 2400 ,,FARA "NORMA DE HRANA...DECI IN TOTAL TE DUCI LA 3400 PE LUNA....SI IN AFARA DE STATELE DE PLATA ALTCEVA NU FACI....DECAT TOATA ZIUA LA CAFEA SI TIGARA....PE CAND UN SGP...INCLUSIV CA SPALA WC UL DUPA UNII CA DUMNEATA...NU VA ESTE RUSINE SA MAI SI VORBITI...

Leonard

14 Mar, 2017 13:40

Domnule,,ofițer", niciun cot din armata română nu are venitul 2400 de lei. Am spus venitul pt că se pare că minţiţi. Un caporal are 2350 de lei cu tot cu norma de hrană, pe când un cpt are doar salariul 2400 de lei. Așa că vă rog să adăugati încă 1000 de lei în dreptul d-nului cpt! Doar dacă nu cumva d-nul cpt. este încadrat pe caporal cls.a 3-a!

fara nume

14 Mar, 2017 13:27

Domnule ofiter nu dezinformati la sgp calculati salarul cu tot cu norma si la voi fara

militar

14 Mar, 2017 12:39

toate maririle care au fost pana acum sau cunoscut numai la ofiteri si subofiteri...acum marirea se cunoste doar la sgp si gata e afarsitul lumii.spuneti domnilor ofiteri cu cat vi sau marit salariile cand a fost marirea cu 10%???atunci a fost bine??

Un ofiter

14 Mar, 2017 08:34

Vad tot felul de salarii fictive pe aici prin comentarii, unde ați văzut salariu de 900 RON la Sgp? Pai va spun eu care lucrez la state de plata, la mine în unitate un Sgp vechi, 20 ani de munca, ia în mana cu 50 RON mai puțin decât un cpt de la S1, atenție căpitan cu academie, master, cursuri ia cu 50 RON mai mult decât un soldat cu 10 clase 2400 RON și soldatul 2350 în luna martie după mărirea asta de salarii. Salariile ofițerilor inferiori pana la maior sunt de tot rasul, sunt subofițeri care câștigă mai mult decât noi, sunt caporal care câștigă cât noi. Ce normalitate e asta?

Militar activ

14 Mar, 2017 08:32

In ultima vreme au crescut salariile dar nu la tot personalul. A crescut foarte mult la SGP si la ofiteri. La subofiteri a ramas la fel si uite asa ca am ajuns sa infiintez doua batalioane, sa ma paraseasca sotia ca sunt la 400km de casa desi am fost in audiente la toate nivelele inclusiv la ministru care nici nu s-a obosit sa isi arate fata. Culmea e ca SGP-i mei iau salariu cu 40 de lei mai putin ca mine si am niste grade pe umar. Astazi am inaintat demisia motivata comandatului. Sa va duceti dracu cu tara voastra si cu cine o mai apara-o

Hhh

13 Mar, 2017 23:44

Vorbiți de salarii mari la ofițeri...Un locotenent, comandant pluton , batalion operativ, 2600 de lei...vin se pare mult???mergeți la academie...tot spuneți ca ofițerii au salarii mari...asta este situația...

Grig

13 Mar, 2017 21:13

Și unde aveți bani de măririle salariilor că noi cei trecuți în rezervă după 30 de ani de muncă nu sunteți în stare să ne dați drepturile conform legilor in vigoare le tot animați de la an la an pînă cînd? Rușine sunteți niște mincinoși asta se cheamă înșelăciune . Nu ne mai mințiți .

VASILE R

13 Mar, 2017 20:55

Lucrez in armata de 26 de ani 13 ani am fost SGP si de 13 ani sunt cadru militar subofiter am vechime in armata de 26 de ani asta inseamna merit militar de 25% dar nu iau meritul militar pe acesta il iei numai la vechimea de cadru de la 15 ani in sus vechimea de militar angajat nu se pune ca vechime cum se poate reglementa aceasta situatie noi nu putem sa beneficiem de acest drept ca perioada de militar angajat sa fie pusa ca vechime pentru meritul militar va multumesc.

Rezervist voluntar

13 Mar, 2017 18:46

Pentru UN MILITAR: "Revin cu o mica adaugire, cunoscuta dealtfel in randul militarilor. In timp ce doua categorii de personal abia castiga salariile scrise mai jos, categoria favorizata, ofiterii au castiguri fabuloase..." : 3500 este un câștig fabulos? 4000 este un câștig fabulos? 5000 este un câștig fabulos? Ia vezi te rog, un șofer de pe ambulanță nu are cumva 5000 salariu? Ce înseamnă pentru tine fabulos? Probabil că da, de la 10000 în sus este fabulos dar nu este prețul corect pentru toți ofițerii. Eu zic să-i dați afară pe toți ofițerii și să rămâneți numai voi primele 2 categorii cu salarii de la 3500 în sus. Este OK? La ce mai trebuie ofițeri dacă îi înjurați pe toți........ Și așa nu fac nimic toată ziua, numai voi sgp și subofițerii. Problema este că dacă ar pleca toți nu ar mai avea cine să vă spună ce să faceți nu-i așa? Și atunci ce ați face când ați da de răspundere? Aud? Ia zi MILITARULE este că te simți foarte bine când ai pe cineva în formație în dreapta ta și în fața ta? Nu mai ai nici o treabă cu datul din epoleți, nu te critică nimeni nu se ia nimeni de tine, se ia de ăla din dreapta este? Faci un eveniment deosebit cine este de vină? ofițerul. Nu ți-ai curățat arma cine este de vină? ofițerul. Ai întârziat la program cine este de vină, aud? tot el. Nu vă mai luați de lefurile ofițerilor voi nu vedeți că ăștia bagă zânzanie între voi categoriile de militari? Ce vă rămâne de făcut? Armamentul este la voi, muniția este la voi așteptați-i dimineața când vin la program și împușcați-i.

Ștefan

13 Mar, 2017 17:55

Doar vorbe in vant, promisiuni deșarte. Vrăjeală mai mare nu se poate. Cât tupeu poți avea să minți într-una atâția ani?

harry

13 Mar, 2017 16:58

Despre ce-i dati afara la 40 de ani nu spune nimeni nimic si asta dupa multi ani de armată si multe misiuni internaționale 👊👊👊

Cineva

13 Mar, 2017 09:58

Am citit toate postarile si adevarul este undeva la mijloc. Intr-adevar, comandantii si coloneii in cele mai multe situatii au venituri de invidiat. Dar un capitan, pe o functie de ofiter cu numarul, fara indemnizatie de comanda, primeste 2800 lei. Si asta dupa ce a terminat academia si liceul militar. Iar un SGP care abia a terminat liceul si intrat de 1 luna pe poarta unitatii, ia vreo 2300/2400 lei (daca face paza si are spor de noapte) - si daca are si un program de 24 cu 72, mai are timp si de altceva pe langa serviciu. Iar cei care stau peste program sunt tot ofiterii tineri.. Nu sunt de acord nici cu chiriile ca procent din salariu (ar trebui sa fie in functie de zona)...

mihai

12 Mar, 2017 23:25

Bataie de joc,ne spuneti sa ramanem in sistem,dar oare sistemul c n ofera,numai minciuni,teste psihologice si fise anuale parca am fi la SPP,nu se poate asa cva,dati o lege clara,ca incepand d azi contractul milutarilor sa sre reinoiasca obligatoriu la 4-5 ani,si tot atunci sa se faca si fisa medicala,nu an d an sa manance mapn banii degeaba,sant bani aruncati ca omul tot moare,ada ca hai sa terminam odata cu panarama si faceti dracu,o lege clara care sa fie inteleasa asa cum trebuie,si inca cva,domnule ministru al apararii faceti cva cu varsta ,ca nu putem sta in armata pana n creste barba la picioare,dati o ordonanta prin care sa stipulati faptul ca,militarii cu varste cuprinse intre 35-40,si peste 15 ani d cariera militara,potviesi cu renta in valoare d 1200,car este netu,ptr ca sant militari care abia se mai tarasc,nu poate sta pana la infinit,dar nici cu oicioru nu le outeti da.

Un militar

12 Mar, 2017 23:06

Poate doamna secretar de stat poate sa explice de ce la categoria M.m. si subof. Nu li se recunosc studiile militare. Dupa 3 ani de scoala militara la M.m. ni se recunoste faptul ca echivalare de studii este postliceala, insa nu exista in M.Ap.N nici o functie pt. de M.m. si subof.cu studii postlliceale. Toate sunt cu studii medii si cateva cu studii superioare. Este foarte important acest aspect in conditiile in care o asistenta medicala care ii se recunosc studiile sare ffffff mult peste salariile noastre. Oare de ce? Nu toti muncim.

Ffffffg

12 Mar, 2017 23:06

Vorbe in zadar

decis

12 Mar, 2017 22:50

Daca tot am ajuns sa discutam de mizeria de salariu si diferenta dintre categoriile de militari sa afle si cei care nu cunosc ca pe langa Oscar, asanari si diferentele la acordarea cuantumului de chirie ofiterii au ajuns sa divorteze de sotiile lor tot ofiteri pentru a incasa chiria ambii parteneri, asa ca sa vedem calitatea "ofiterilor " pe care ii platiti regeste .....cum va suportati?

Ciprian

12 Mar, 2017 22:48

bună seara.. cu respect și considerație.. știu ca e foarte greu sa fi militar.. am stat 10 ani în sistem. mai știu cum se fac ofiteri și subofițeri peste noapte, într-adevăr aceasta categorie de militari chiar a fost desconsiderata mereu, dar crd și susțin ca salariile care se câștigă l a momentul acesta în România sunt echitabile raportand :munca - eficienta - remunerație!! sunt multe de adăugat dar mă abțin

Fost subofiter

12 Mar, 2017 22:45

Prea tarziu! ...am imbratisat hainele militare de la varsta de 14 ani (copil de trupa sau fiu al regimentului). Am fost MAC si participant la misiunea din Angola 1998… am facut scoala de subofiteri si am lucrat cu sufletul mai bine de 16 ani in Armata Romana. Din fericire, am semnat demisia si am plecat. Oare cati ani si cata rabare ar fi trebuit sa avem? Militarii nu au doua vieti! Unii dintre ei se sting prin misiuni externe, acesta fiind singurul mod in care isi pot plati ratele la o casa... Ii imbratisez cu dag pe militarii profesionisti, cei care isi fac datoria fata de tara! PS. Nu asteptam salve de tun, dar, dupa 14 ani in care nimeni nu are nimic sa-mi reproseze, m-as fi bucurat sa aud un simplu cuvant... Multumesc!

ef

12 Mar, 2017 22:11

Cine va retine sa plecati domnilor? Daca un salariu de peste 2000 de lei vi se pare mic, va astept cu drag in sistemul privat. Unde e doar lapte si miere.

Fost subofiter

12 Mar, 2017 21:59

Am plecat din sistem la 33 de ani vechime cu greata din sistem,nici drepturile legiferate in clar nu ni s-au dat.In caz de razboi trebuie cautat cu adevarat dusmanul.RUSINE!

Fost SGP

12 Mar, 2017 21:49

vorbe în vânt, cei naivi va cred, ca și mine de altfel, am crezut în sistem timp de 8 ani ca după aceea sa ajung sa ma recalific într-o tara străină pentru ca tara pe care am servit-o nu a fost în stare să-mi ofere minimul necesar, recompensele din sistem nu vor fi niciodată pe măsura pretențiilor. Cereți totul și nu oferiți nimic. Ma întreb oare cine mai crede un cuvânt din ceea ce spuneți? Mincinoși ordinari.

Dan ion

12 Mar, 2017 21:46

Eu am plecat de 6 ani din sistem si nu mi pare rau ,eram cadru militar .E un risc sa pleci de la un salar de 2100 ron inclus banii de chirie dintr un judet sarac dar satisfactia e mai mare cand reusesti.Sunt satul de declaratii ale politicienilor care nu ma mai misca cu nimic,cat si de comunistii ramasi in armata care detin si doua functii sau se puteau pensiona de minim 10 15 ani dar tin locul altuia mai tanar.A ajuns armata A.F.compus din nepoti ,fini nasi,cumetri.Cel mai dureros sa fii la vreo 40 de ani cu sotie 2,3 copiii sa nu mai poti ocupa functia si sa pleci cu totii in alta garnizoana si tot asa mai departe.

Pop Simion

12 Mar, 2017 20:41

Despre reacordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă, după o viață de activitate, nu se zice nimic !!!

UN MILITAR

12 Mar, 2017 20:14

Revin cu o mica adaugire, cunoscuta dealtfel in randul militarilor. In timp ce doua categorii de personal abia castiga salariile scrise mai jos, categoria favorizata, ofiterii au castiguri fabuloase, se premiaza cu Oscaruri intre ei, esti comandant esti obligat sa ai Oscar, mai scapa cate unul dar tot la ofiteri doar pentru ai inversuna impotriva celor de jos, chirii in raport cu salariile, Oscar, in unele cazuri asanari i uite asa vezi cate comandanti care trec lejer lunar prin cumulul celor enumerate mai sus de 10-11.000 de lei in timp ce "pleava" (sau cum circula candva, bineinteles in bataie de joc, coloana vertebrala a armatei) ia salarii de 1000/2000 de lei, si tot aceasta "pleava" munceste peste orele normale de lucru in multe situatii nu-si recupereaza timpul lucrat in plus, ca de, nu sunt oameni. Va bateti joc de noi, ne amagiti cu prostii de genul maririle vor fi de jos in sus insa acolo sus o marire si oricat de mica ar fi va fi de cel putin jumatate din salariul marit al unuia de jos. Faceti curatenie in cei care se imbuiba cu bani prin diferite tertipuri, mai sus mentionate, eliminati mizeria aia de Oscar, luati-le banii inapoi ca nici 1-2% din ei nu-i merita. Verificatile chiriile ofiterilor si o sa constatati, de fapt cred ca stiti, sunt fictive, multi fac naveta, nici nu stiu interioarele apartamentelor sau unde sunt dispuse. De asta plecam, sa va lasam sa va bucurati de privilegiile voastre, de injosirea si desconsiderarea celor de jos.

Fost militar

12 Mar, 2017 20:09

Am lucrat in armata 8 ani , 8 ani in care am fost soldat si dupa aceea subofiter. Am pierdut 8 ani degeaba din viata. In fiecare an aceelasi probleme care nu o sa se rezolve niciodata . Un soldat (20 ani varsta )promotie noua avea cu 30 50 lei mai putin ca mine in conditiile in care aveam 8 ani vechime si subofiter... In ritmul asta o sa plece toti , o sa ramana doar ofiteri !

Fost militar

12 Mar, 2017 18:53

Rusine conducerii armatei române. Întotdeauna cei din poliție au avut grija de subordonati.

Un alt militar

12 Mar, 2017 17:34

Nu o sa puteti aduce militari noi cati o sa plece. O sa se goleasca si desfiinteze multe unitati din tara. Este o bataie de joc. O sa se umple tara de ofiteri si o sa ramaneti fara cei care ar trebui sa li se subordoneze. Prea mare diferenta de bani intre ofiteri si ceilalti. In Romania cu un salariu de militar (SGP/ Subofiter) nu se poate trai decent, ce sa mai vorbim de cei care stau in chirie.. Sunt un militar tanar si mi-am dat seama ca din salariul asta se supravietuieste, ce sa mai vorbesc de facut un rost in viata, o familie? Trebuie sa luati masuri serioase.

Un apv-ist

12 Mar, 2017 17:27

Sincer sa fiu,eu nu cred nici măcar un cuvânt din ceea e spune Dna Olguța Vasilescu.Sunt curios daca domnia știe cu adevărat ce salarii sunt in mapn,dacă a avut acces la măcar un stat de plată,să vadă adevărul.In armata de muncește și din păcate nu se plateste;de aceea oamenii părăsesc sistemul,din cauza remunerației proaste.

Unul din cei vechi

12 Mar, 2017 17:25

Care mai are puterea se reprofileaza si invata altceva si cu prima ocazie cu 1,1 lei (pix=1 leu, hartie A4=0,10 lei) rezolva treaba. Inca sunt la capitolul reprofilare si ca mine sunt multi altii

civil

12 Mar, 2017 16:39

De ce sunt ocoliti civilii din m.ap.n? Si noi muncim, chiar mai mult decat altii, dar la drepturi NIMIC. Cum de la m.a.i. se aplica cresterea salariului minim si aici nu? Sunt ani de zile de cand nu suntem luati in calcul decat la munca. Creste salariul la sanatate sau invatamant, creste la militari, tot felul de sporuri etc etc, mai treceti la drepturi si aceasta categorie.

Eu

12 Mar, 2017 16:31

Poate schimpati si denumirea de "asistati"a celor ce sunt de ani buni salariati MAPN!

fara nume

12 Mar, 2017 16:21

Si cu banii astia sa fim la nivel nato..nu se poate..si asa se fac generali pe spatele nostru..

Alt militar

12 Mar, 2017 16:15

Numai vorbe goale....au redus coeficientii funcțiilor ca urmare a unui ordin al DMRU dar au crescut coeficienții functiilor unor generali enorm de la 9 la 13 nu vor sa recunoasca vechimea SGP in armata pentru a le acorda la pensie Meritul militar corespunzator anilor vechime in armata motivul a fost lipsa banilor dar lui Ilie Boris tot atunci i-au dat pensie 5000euro......si exemplele pot continua

necredinciosul

12 Mar, 2017 15:51

Minciuni doamnă OTILIA SAVA, în comunicatul MAPN se precizează că vor fi în plată la salariul din luna Martie, salariile s-au calculat sunt aceeași ca luna trecută. Mai precis cei care au vechime în armată are cu doar câțiva zeci de lei decât cel care s-a angajat recent de o lună de zile. În HG1/2017 se specifică salariul de bază minim garantat în plată de 1450 FĂRĂ SPORURI SAU ÎNDEMNIZAȚII. Deci unde este realitatea dacă ne puteți răspunde? Ofițerii au acel OSCAR care face diferențe între ceilalți salariați. Îl iau numai comandanții de unități. ANULAȚI-L.

Mitar Roman

12 Mar, 2017 15:14

Numai promisiuni micinoase. Rusine sa va fie

Adi

12 Mar, 2017 15:06

Se vede clar discriminarea,Ofiterii si subofiterii drept de medicamente sgp i nu!! La fel chiriile,pt uni muma pt altii ciuma !!

radu

12 Mar, 2017 14:50

Bataie de joc!din 2009 pina in Prezent! Doar suntem in UE

Ciolac Alin

12 Mar, 2017 13:29

Dacă se dorea aducerea salariului SGP-ilor la normalitate sa facea din start fara atâtea negocieri ,tergiversari,amânări si vorbe goale .SIngura solutie pentru cei activi este reprofilarea pe alte activitati si scăpăm de bătaia de joc actuala

George

12 Mar, 2017 13:15

Faptele vorbesc, nu doar promisiuni, pana atunci demisiile o sa tot vina si din ce in ce mai multe. Pacat!

UN MILITAR

12 Mar, 2017 13:09

Lucrurile stau cam asa: sgp = 900-1000, subofiter= 1500-2000, ofiter= 3500-peste 10000. Acestea sunt motivele pentru care primele doua categorii parasesc sistemul. Si bine fac!

UN MILITAR

12 Mar, 2017 13:05

Tu, Otilia Sava, precum si cei cu care conduci acest minister ati ridicat sfidarea la adresa militarilor la rang de virtute. Tu cu peste 10000 de lei salariu, un comandant marunt cu peste 6000, puteti cere celor cu 1000 de lei si celor cu 1800 sa ramana in sistem. Ramaneti voi ca pentru voi l-ati facut!

Constantin

12 Mar, 2017 11:49

Bla bla bla......................!!!!!!!!!!!!!!!!!

Articole asemanatoare

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1199

Liga Militarilor Profesioniști, poveste impresionantă. Soție de militar, o mândrie dar...

14 Apr 2023 2586

Marina LMP Constanța, pe locul trei la „Cupa Camarazii LMP“, de la Neptun

20 Sep 2022 1369

Militarii se întrec la Neptun la Cupa „Camarazii LMP“

11 Aug 2022 1473

Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru Ionuț Gabriel Neagu, performer și în sport

29 Jul 2022 1613

Mini-fotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, două victorii mari, la echipe de pe podium. „Am reușit să formez o adevărată familie“

16 Mar 2022 3004

Minifotbal Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, victorie la scor și cu FC Soveja. Retur început în forță

11 Jan 2022 2847

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4365

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 3389

Minifotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, vicecampioană la „Superliga Companiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2736

Plugușorul Ligii Militarilor Profesioniști Mâine anul se înnoiește/Costul vieții noastre crește/ Și salariul tot pe loc/Cîțu-i fratele lui Boc!

31 Dec 2020 3412

Dănuț Albu, președintele LMP, mesaj în Ajunul Crăciunului

24 Dec 2020 2481

Membrii Ligii Militarilor Profesioniști, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru o familie cu zece copii din Corbu, județul Constanța

22 Dec 2020 1943

Titlu de Membru de Onoare al Ligii Militarilor Profesioniști pentru caporalul Florin Fănaru. A săvârșit reale fapte de eroism (galerie foto)

20 Dec 2020 2337

Apel umanitar Liga Militarilor Profesionişti vine în ajutorul Sarei Maria, fetița cap. Zaharia Sorinel din cadrul Fregatei F-222 "Regina Maria"

15 Dec 2020 2766