Stiri calde

Aplicație lansată de RAR pentru a se consulta istoricul unui autoturism. Cum poate fi accesată și ce informații sunt oferite (galerie foto)

RAR lansează aplicația „ISTORIC VEHICUL”!, prin care se pot afla în timp real informații esențiale despre un vehicul înregistrat în baza RAR de date. Aplicația dezvoltată de RAR se accesează GRATUIT!
 
Potrivit RAR, începând de astăzi, orice persoană care deține sau intenționează să achiziționeze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (condiția fiind ca mașina să fi trecut cel puțin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro.
 

”Datele se obțin dacă solicitantul introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/șasiu). Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile pe care le-am considerat utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.
 
Datele generate sunt: activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP” - au transmis reprezentanții RAR.

 
Atenție! Datele oferite reflectă configurația vehiculului și statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul informatic al RAR. Aceste date nu sunt destinate comercializării, iar folosirea aplicației se supune unor termene și condiții, care sunt detaliate în momentul accesării aplicației „ISTORIC VEHICUL”.
 
Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. Aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.
 
Aplicația reprezintă politica RAR de a sprijini cumpărătorul unui vehicul și de a-l informa, pentru ca acesta să facă o achiziție în cunoștință de cauză. Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoțitoare ale vehiculului, a valabilității ITP și a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creșteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

„În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informațiilor pe care le oferim, prin includerea și a unor date referitoare la eventuale daune și/sau reparații care interesează structura de rezistență a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informații care nu ne aparțin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri.
Deocamdată să reținem că, prin lansarea aplicației gratuite „ISTORIC VEHICUL”, RAR se poziționează consecvent alături de cetățenii de bună credință îndreptățiți să beneficieze de servicii moderne și utile” - au transmis reprezentanții RAR.

Sursa foto: RAR

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Accident rutier grav în Constanţa. Două victime. Maşina s-a zdrobit de un gard de beton (galerie foto+video)

18 May 2019 14507

Program prelungit la Registrul Auto Român. Iată motivul!

02 May 2019 401

Imagini nemaiîntâlnite Cu maşina de pompieri, pe vagon, la stins incendiul. Ei sunt adevaraţii eroi (fotoreportaj)

26 Apr 2019 2928

Constanţa. Fotografie-document Stadionul pe care a jucat Locomotiva PCA când a promovat, în 1954, în Divizia A. Ce se află acum pe locul fostei arene (galerie foto)

25 Apr 2019 1617

#citeşteDobrogea 121 de ani de la naşterea filosofului şi sociologului dobrogean Alexandru Claudian. Colecţie rară la Biblioteca Universităţii „Ovidius“

08 Apr 2019 632

Vești proaste de la meteorologi. Frig în toată ţara. Precipitaţii în mai multe regiuni

07 Apr 2019 480

Anunţul făcut de Registrul Auto Român. Ce se întâmplă cu autoturismele cu volan pe dreapta

06 Apr 2019 1018

lauraadamache.ro Mancare de spanac cu usturoi, o reteta simpla si rapida de post

05 Apr 2019 569

Cutremur în România. La 6 kilometri adâncime. Într-o zonă cu rare astfel de fenomene

03 Apr 2019 2093

Tragedii. Judeţul în care au fost trei accidente rar întâlnite. 4 morţi dintre care un copilaş. 7 grav răniţi. În vreo 24 de ore

02 Apr 2019 4305

În atenţia posesorilor de autovehicule din Marea Britanie! În ce condiţii nu veţi mai putea înmatricula maşina în ţară

18 Mar 2019 865

Mai rar vezi aşa ceva Incendiu la un automat de cafea din Constanţa

01 Mar 2019 682

Decese Constanţa 26 februarie 2019

27 Feb 2019 982

Bilanţ 2018 Mii de autoturisme verificate de RAR prezentau pericol iminent de accidente. Care este situaţia la Constanţa

11 Feb 2019 510

#citeșteDobrogea In Memoriam Simion Tavitian, la 93 de ani de la naștere (galerie foto)

02 Feb 2019 1740