Arestat în Constanța Iordanianul Jamal Shalash, acuzat de propagandă jihadistă, va fi expulzat

Iordanianul suspectat de SRI de propaganda jihadistă va fi expulzat din România, dupa ce instanța l-a declarat indezirabil. Astfel, pentru următorii 15 ani bărbatul nu va putea să mai intre în țara noastră, informează B1 TV.

Jamal Shalash a fost reținut după ce ofițerii de informații au descoperit că acesta era simpatizant ISIS. Mai mult, autoritățile au aflat că acesta era dispus să se implice în atentate pe teritoriul României în favoarea grupării jihadiste. Pe de altă parte, familia bărbatului susține că este o nedreptate.

Instanța suprema a decis că Jamal Shalash, iordanianul suspectat de propagandă jihadistă, să fie trimis sâmbătă în Iordania, însoțit de polițiști. Totul, după ce SRI l-a monitorizat încă din 2014 și a arătat că iordanianul ar fi fost dispus chiar să se implice în atentate pe teritoriul României. 

„Mâine are bilet va fi trimis în Iordania. Problema este că ne-am apărat din punct de vedere teoretic pentru că exact ce fapte se rețin în sarcină, că ar fi vorbit cu o persoană, cu două persoane sau că ar fi încercat să facă un lucru sau două nu i s-au adus la cunoștință. Este pe teritoriul României de 30 și ceva de ani, unde a desfășurat activități normale, a absolvit facultate, a fost manager de hotel”, a declarat avocatul Liviu Cristescu, potrivit B1 TV. 

Citește și SRI, precizări suplimentare în cazul iordanianului, cu domiciliul în Constanța, declarat indezirabil

Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SRI, precizări suplimentare în cazul iordanianului, cu domiciliul în Constanța, declarat indezirabil

29 Dec 2015 1491