Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanţa. Este primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA (galerie foto-video)

Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a ajuns în această dimineaţă la Curtea de Apel Constanţa acolo unde se judecă primul termen în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. 

Cauza se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, din Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa de judecată este publică şi a început la ora 9.00.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în februarie. Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

La ieşirea din sala de judecată, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că este bine că a început judecata în acest dosar. 

Instanţa a decis amânarea cauzei, după ce s-a constatat că nu a fost îndeplinită procedura, pentru începutul lunii octombrie. 

Totodată, IPS Teodosie a depus o solicitare de ridicare a controlului judiciar, iar instanța a amânat pronunțarea pentru ziua de mâine, 12 septembrie 2017.
 

"Astăzi am avut primul termen de judecată, din păcate nu am avut procedură cu unul dintre inculpaţi. Aşteptăm să depunem declaraţiile, să depunem cererile de probe. Avem încredere că se va stabili situaţia reală, respectiv faptul că nu a existat nicio fraudă cu fonduri europene. Aşteptăm momentul final al judecăţii când nu va putea fi decât o soluţie de achitare. Trebuie să informâm că în această perioadă de timp, fiind vorba despre modul în care s-a gestionat procedura de primire a acestor fonduri europene o să sesizăm şi Curtea Europeană de Conturi care este autoritatea supremă în a verifica dacă a fost sau nu încălcată legea europeană în materia accesării acestor fonduri. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 2 octombrie" - a declarat avocatul IPS Teodosie, Maria Vasii. 



La instanţă a ajuns şi o femeie care a adus mai multe acuzaţii la adresa Arhiepiscopului Tomisului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 227

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 470

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 460

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 523

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1401

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 571

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2047

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 485

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 596

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2514

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 691

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 544

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 614

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 600

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 606