Artiştii bucureşteni protestează în această seară în Piaţa Victoriei

Artiştii din Bucureşti se strâng în această seară seară în Piaţa Victoriei din capitală, pentru o acţiune de protest, „Im-protest În Piața Victoriei (Chemăm Toți Artiștii În Stradă)“, în semn de solidaritate pentru cei care au fost concediați ca umare a tăierilor bugetului și a întârzierii subvențiilor din partea primăriei municipiului București.

Im-protest! Ieșim în piața Victoriei să protestam inopinat, improvizat și imperturbați de căldură sau oboseală.

E momentul ca toți: artiști și persoane angajate sau în colaborare cu instituții din mediul cultural din București, și nu numai, să ne strângem într-un gest de solidaritate pentru cei care au fost concediați ca umare a taierii bugetului și a întârzierii subvențiilor din partea primăriei municipiului București.

Situația este deosebit de dezastruoasă, cu toții o resimțim direct: onoarii întârziate luni de ziile, proiecte anulate, spectacole tot mai puține, o totală lipsă de siguranță din orice punct de vedere.

Foarte curând vom fi trași răspundere în legătură cu contribuțiile sociale datorate la stat pentru anul trecut iar noi nu suntem plătiți pentru munca depusă anul acesta.

Vă rog ajutați-mă să distribuim masiv, să ne mobilizăm și să ne ridicăm împreună, pentru că uniți putem să arătăm primarilor, miniștrilor și premierului României ca suntem un număr ENORM de persoane afectate și ne cerem dreptul la demnitate.

Ne cerem dreptul la remunerarea muncii depuse și de a avea un loc de muncă în instituțiile pentru care ne-am specializat!

Cerem banii care ni se cuvin după luni de zile de jucat gratis, cerem deblocrea posturilor, cerem să existăm și să ne desfășurăm activitatea decent, mai bine decât până acum. Cerem să nu mai fie pusă la coadă cultura, sub orice forme s-ar manifesta ea. Educație, teatru, cercetare, arată organizatorii evenimentului, pe reţelele de socializare.


Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gelu

30 Jun, 2019 15:53

In Europa Occidentala,SUA si restul lumii teatrele nu primesc bani de la buget,se autofinanțează.La munca domnilor actori!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.