Stiri calde

Asalt pe plaja de la Capul Midia! (video)

Aproximativ 1200 de militari români şi americani participă zilele acestea la Exerciţiul bilateral româno-american SPRING STORM 17. 
Urmăriți în filmuleţul de mai jos debarcarea detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50).

Conform Forţelor Navale Române exerciţiul cuprinde acţiuni complexe de apărare a litoralului românesc şi a zonelor urbane, cu sprijin naval, terestru şi aerian.

Ieri au fost programate secvenţele de debarcare a detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forţele de debarcare au fost atacate de navele purtătoare de rachete Zborul şi Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu şi dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu au simulat sprijinul acţiunilor de desant şi respingerea atacului. Secvenţele aeriene au fost fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.
La manevre, Forţele Navale Române mai participă cu un elicopter Puma Naval, o ambarcaţiune rapidă pentru scafandri, un detaşament de scafandri EOD şi o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină, Forţele Aeriene Române cu un elicopter Puma şi un avion SPARTAN C 27, Forţele Terestre cu un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaştere, iar Garda de Coastă participă cu o navă de patrulare. Pe lângă nava de desant menţionată, SUA participă cu o companie de infanterie marină şi o echipă de suport logistic a Forţelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm şi cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capu Midia.
Obiectivul principal al Exerciţiului SPRING STORM 17 este creşterea interoperabilităţii dintre militarii români şi americani, precum şi perfecţionarea deprinderilor militarilor în conducerea şi executarea unei operaţii întrunite amfibii. Exerciţiul face parte din Planul de activităţi al Parteneriatului strategic româno-american şi se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securităţii colective a aliaţilor în zona Mării Negre.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lansări de rachete antiaeriene Stinger (video)

20 Mar 2017 1954

O grupare paramilitară a ocupat, conform scenariului exerciţiului Spring Storm 17, plaja de la Capul Midia (video)

18 Mar 2017 2493

Exerciţiu militar româno-american la Capul Midia

14 Mar 2017 1495