Asociația Elevilor din Constanța a găsit explicația Inexistența sprijinului autorităților locale și lipsa burselor, vinovate de rezultatele de la Bac

 
Asociația Elevilor din Constanța se declară îngrijorată de procentul scăzut de promovabilitate al examenului de Bacalaureat, sesiune iunie-iulie 2015, în județul Constanța. Conform datelor oficiale, prezentate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, promovabilitatea la nivelul județului Constanța este de 54,8%, cu mult sub media națională, de 66,4%. La nivelul întregii țări, cele mai mari procente  de promovabilitate s-au înregistrat în județele Cluj (82,18%), Brașvov (78,7%), Bacău (78,3%) și Sibiu (76,8%). Se poate observa faptul că cele mai mari procente de promovabilitate s-au obținut în județe în care investiția în educație este o prioritate.
Reprezentanții AEC trag un semnal de alarmă și afirmă că aceste rezultate slabe se datorează lipsei interesului pentru educație al autorităților locale, precum și lipsei măsurilor sociale pentru stimularea elevilor, cum ar fi bursele: ”Municipiul Constanța este printre singurele mari municipii din România care nu respectă prevederile art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, neacordând burse școlare”. La finalul lunii aprilie a.c., Asociația Elevilor din Constanța a transmis Primăriei Municipiului Constanța și Consiliului Local Municipal o adresă, însoțiță de un proiect de hotărâre și o expunere de motive, prin care le solicitam respectarea legii și acordarea acestor burse pentru elevi.
Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda, solicită Primăriei Constanța și Consiliului Local Municipal să acorde burșe școlare pentru elevi, așa cum prevede art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și să adopte un proiect de hotărâre, în acest senes, pâna la începerea anului școlar 2015-2016. În caz contrar, Asociația Elevilor din Constanța se va adresa aparatului coercitiv al  statului, pentru restabilirea ordinii de drept.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

adidu

07 Jul, 2015 14:46

Sa ne spuna Raducu Popescu care este cauza... Asa inspector general, asa rezultate...

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor Constanța „Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea să taie din nou bursele elevilor“

31 Jan 2022 1786