UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

În aceste momente, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) susține o conferință de presă în fața Prefecturii, ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean.

Potrivit președintelui AEC, Andrei Mihai Tănase, rezultatului întâlnirii cu administratorul public al județului Constanța, Mirela Matichescu, nu este unul concret deoarece banii pentru subvenționarea cu 50 la sută pentru transport vor veni dar deocamdată nu există un cadru legal de aplicare al legii.

Andrei Mihai Tănase: "Rezultatul întâlnirii nu este unul concret, din păcate. Discuțiile s-au purtat în zona posibilității de aplicare a legii 328/ 2018. CJC va avea în vedere banii pentru acordarea subvențiilor în privința reducerilor doar că, din păcate, demersurile trebuie urgentate. Pentru că nu au încheiat încă contractele, nu pot să furnizeze încă acești bani". Tănase mai spune că se va intenta o plângere penală împotriva întregii conduceri CJC. 

Mai mult, președintele AEC, Andrei Mihai Tănase, împreună cu aproximativ 50 de elevi vor picheta timp de trei zile, începând de mâine, sediul CJC.

UPDATE:  
Mirela Matichescu: „În urma discuției am stabilit următorul lucru. Am lămurit și sper să fi înteles că pentru legea 328/ 2018 încă nu au apărut normele de aplicare iar ca această subvenție să fie acordată elevilor trebuie să aibă în spate un contract de delegare de gestiune a transportului către operatorul privat, contract ce va fi emis în urma acestor norme. I-am cerut lui Mihai Tănase să realizeze că noi suntem într-un parteneriat cu tot ce înseamnă sistemul de învățământ și ne dorim să creștem calitatea invățământului la nivel județean și să vină în sprijinul solicitărilor pe care le-au făcut cu date clare - numărul de elevi pe care îl au în vedere pentru a beneficia de subvenție, o sumă estimată, astfel încât, președintele CJC să o prevadă în bugetul pentru 2019 si să o aprobe prin ședința de consiliu, și, ulterior, să demareze procedura pentru aplicarea acestei legi.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 782

Ședință CLM Constanța Proiectul privind solicitarea diferenței de preț pentru un teren din zona Satul de Vacanță, pe masa consilierilor locali. Investitorul vrea bloc de trei etaje

28 Feb 2024 427

Asociaţia Elevilor din Constanţa „Statutul Elevului” a fost depus la Ministerul Educației. Ce solicitări sunt vizate

01 Feb 2024 637

Ședință CLM Constanța Vânzarea unui teren din municipiu, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

30 Jan 2024 640

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 689

Grevă japoneză anunțată de elevii din șase județe! Vizată și Constanța

09 Jan 2024 661

Știri Constanța Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte!

24 Sep 2023 1271

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1072

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1249

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie. Ce spune Ariana Dudună, președintele Asociației

31 Jan 2023 1476

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 1342

Elevii constănțeni salută decizia Monicăi Anisie de a susține votul de la 16 ani

08 Jun 2022 1164

Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

21 May 2022 6191

Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

06 May 2022 1917

AEC „Statul român preferă să protejeze copiii de persoanele homosexuale, decât să îi protejeze de analfabetism”

02 May 2022 1503